Fotografie - Bogdan Buda

Într-un loc animat nu doar de biciclete și oameni minunați, dar și de copii, vuvuzele și lumini, Parcul Tineretului a fost din nou gazda uneia dintre cele mai așteptate competiții de MTB din calendarul ciclismului românesc – MoonTime Bike. Într-un peisaj perfect, cu o organizare pe măsură și pe un fundal cu muzică eletronică care să-i ajute pe concurenți la pedalat, cursa a strâns la start 120 de concurenți, pe cei mai buni rutieri ai momentului, și sute de spectatori.

Competiție ce a început la 18:45, organizatorii au așteptat până la venirea câtorva cicliști care au concurat mai devreme și la BikeXpert Alpine Challenge, la Pucioasa. Traseul a fost parcurs de 6 ori, pe o lungime de 5,2 kilometri, a avut în componență părți tehnice, bine luminate, pentru ca cicliști să fie în siguranță, iar susținătorii să se bucure de spectacol.

Încă de la început Patrick Pescaru și Roberto Burța au condus cursa, urmați la scurt timp de Lucian Logigan, care a reușit să rămână până la final în a treia poziție. Ritmul a fost unul rapid la început, cei trei fiind urmați de alți cicliști puternici precum Vlad Dobre, actualul Campion Național la șosea la Elite, și Cristian Stan, ambii de la NoMad Merida CST. Lucian a rămas fără lumini în ultima tură și jumătate, lucru ce i-a îngreunat puțin finalul.

Patrick Pescaru a declarat: A fost o cursă destul de bună pentru mine. De la start m-am simțit bine, nu m-am îndoit că mă va bate cineva. Am reușit să țin situația sub control.

La feminin, competiția a fost la fel de intensă, unde Salome Bondor, Miruna Gîrbacea și Suzanne Hilbert au fost protagonistele. Salome și ciclista de la Dinamo BikeXpert s-au aflat mereu în fața cursei, urmate la câteva minute de Suzanne. Finalul a fost unul strâns, diferența dintre primele două rutiere fiind de aproximativ 20 de secunde.

Clasamentul de la Elite Masculin 

 1. Patrick Pescaru (NoMad Merida CST) – la 1:22:30
 2. Roberto Bruța (Scott Faresin Team) – la 1:22:49
 3. Lucian Logigan (Scott Geiger Team) – la 1:25:27
 4. Vlad Dobre (NoMad Merida CST) – la 1:26:48
 5. George-Cristian Stan (NoMad Merida CST) – la 1:27:37

Clasamentul de la Feminin Open

 1. Salome Bondor (NoMad Merida CST) – la 1:33:25
 2. Miruna Gîrbacea (Dinamo BikeXpert Supertbet) – la 1:33:57
 3. Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) – la 1:39:27
 4. Noemi Lupuj (C. S. Muresul) – la 1:39:32

Clasament categoria Masculin 15-19 ani

 1. Gabriel Silaghi (Giant Team România) – la 1:34:42
 2. Călin Oprea (HPM Pro Mountain Sports) – la 1:38:29
 3. Andrei Tabacu (Dinamo-BikeXpert-Superbet) – la 1:38:32

Clasamentul Masculin 19-29 ani

 1. Andrei Pascu – la 1:29:48
 2. Ștefan Mîntuleasa – la 1:34:50
 3. Mircea Mihai – la 1:41:06

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.