Echipa Bahrain Poză: Radosław Drożdżewski

Echipa Bahrain-Merida a confirmat că va deveni din sezonul 2020 Bahrain McLaren, consecință a transformării continue în urma implicării lui McLaren în partea de management. În această iarnă liderul Vincenzo Nibali a plecat către echipa Trek-Segafredo și a sosit noul manager, Rod Ellingworth, care a condus până în sezonul trecut pe Ineos. Echipa Bahrain a dezvăluit un nou logo complet negru și a confirmat că Merida face pasul înapoi din postura de partener primar, dar va continua ca furnizor oficial de biciclete. Pentru 2020, echipa Bahrain McLaren a semnat cu multiplul câștigător de etape în marile tururi, englezul Mark Cavendish, cu spaniolul Mikel Landa care va conta în clasamentele generale ale curselor importante, Wout Poels, un om de echipă excepțional pentru Ineos și Sky în marile lor victorii, cu câștigătorul unei etape din Tour de France 2019, Dylan Teuns, iar promițătorii puncheri Phil Bauhaus și Sonny Colbrelli vor rămâne alături de echipă.

Ca Bahrain-Merida, echipa și-a stabilit rapid acreditările în elita curselor rutiere – UCI WorldTour – devenind singura echipă care a obținut vreodată un podium într-un mare tur în anul său de debut (Nibali pe locul 2 în Giro 2019) și de asemenea, a câștigat două etape în Turul Franței 2019 prin Nibali la Val Thorens și Teuns la Planche des Belles Filles. Bahrain McLaren va încerca să clădească pe această moștenire. Pedigree-ul de curse McLaren se bazează pe zeci de ani de performanță în cel mai avansat sport din lume, Formula 1. Se va încerca aplicarea acestor cunoștințe în ciclismul profesionist, în beneficiul acestui sport în creștere rapidă. McLaren va contribui foarte mult la optimizarea tehnologiei, la gestionarea performanțelor umane de înaltă performanță și la dezvoltarea de activități strategice de marketing și comunicare cu scopul de a construi un brand de durată în ciclismul profesional.

Noile completări ale echipei compensează o serie de pierderi în sezonul transferurilor. Pe lângă Nibali, echipa l-a concediat pe Rohan Dennis pentru că a renunțat prematur la Turul Franței, iar australianul a semnat cu Ineos. De asemenea, echipa a rupt contractele celor doi rutieri implicați în scandalul de dopaj Aderlass, slovenii Kristijan Koren și Borut Božič.

De când s-a confirmat că UCI investighează implicarea lui Milan Erzen în scandalul de dopaj din operațiune Aderlass, slovenul care este considerat șeful de facto al echipei datorită legăturilor strânse cu prințul Nasser bin Hamad Al Khalifa, nu a mai ieșit în lumina reflectoarelor. Erzen l-a ajutat pe prinț să se antreneze pentru un triatlon și a lucrat îndeaproape cu acesta în formarea echipei Bahrain. Acesta este considerat omul cu cea mai mare influență în ciclismul sloven după ani de zile în care a fost rutier profesionist, talent scout, antrenor, expert în pregătirea la altitudine, agent și manager. El a ajutat mulți dintre rutierii sloveni din plutonul profesionist, inclusiv pe câștigătorul Vuelta 2019, Primoz Roglic, care a concurat pentru echipa Adria Mobil Continental între 2013 și 2015, înainte de a trece la olandezii de la Jumbo-Visma.

Echipa Bahrain McLaren l-a numit tot pe Eržen drept director general, în timp ce au dezvăluit noul nume și logo. Bahrain Mclaren va ataca noul sezon cu 28 de rutieri, și cu o nouă structură de management: John Allert, director general comun, Rod Ellingworth, director de echipă, Roger Hammond în calitate de director de performanță și Charlie Pym în calitate de director de marketing, precum și cu numeroase adăugări importante în departamentele de medicină, terapie, direcție sportivă, nutriție și asistență mecanică.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.