Sezonul 2020 de World Tour a debutat astăzi în mod oficial, cu prilejul etapei inaugurale din Down Under. Cu startul și finalul la Tanunda, cicliștii prezenți la startul prestigioasei competiții australiene au avut de parcurs cinci bucle de câte 30 de kilometri.

Încă din debutul zilei, acțiunea a fost incandescentă. Daryl Impey a ținut să arate cine este dublul câștigător en titre din Down Under și a câștigat primul sprint intermediar.

Încet, dar sigur, o primă evadare s-a format. De altfel, din această evadare a rezultat și primul deținător al tricoului distinctiv acordat celui mai bun cățărător. Această onoare a revenit localnicului Jarrad Drizners. Alături de ciclistul australian, în evadare, i-am mai regăsit și pe Joey Rosskopf, Laurens de Vraesse și Dylan Sunderland.

Cei patru nu au avut sorți de izbândă. Ritmul plutonului furibund a atras după sine scenariul prezentat pentru prima etapă. Sprintul masiv.

Sam Bennett a debutat în forță pentru Deceuninck – QuickStep și a obținut o victorie extraordinară după un fuleu fabulos pe ultimii metri. Jasper Philipsen si Erik Bashka au completat podiumul de premiere al zilei, în timp ce, Elia Viviani, cotat ca fiind marele favorit, a sosit doar al patrulea.

Topul primilor cinci a fost completat de veteranul Andre Greipel. Printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Kristoffer Halvorsen, Caleb Ewan, Marc Sarreau, Sam Welsford și Alberto Dainese.

Având în vedere că aceasta a fost prima etapă, clasamentul general coincide în mare măsură cu clasamentul etapei. Astfel, Sam Bennett este deținătorul tricoului galben și este secondat și la general de Jasper Philipsen și Erik Bashka.

In spatele lor, Daryl Impey este pe patru și este cel mai bine clasat dintre favoriții la victoria în clasamentul general. Același Sam Bennett conduce și în clasamentul tricoul verde dedicat sprinterilor, în timp ce, Jasper Philipsen si Jarrad Drizners conduc în clasamentele tinerilor, respectiv cel al cățărătorilor.

Tour Down Under va continua mâine cu etapa a doua, programată să se desfășoare între Woodside și Sterling, pe o distanță de 135.8 km.

 

Foto – Bettini

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.