Fotografie - Pagina de Facebook Eduard Novak

Aflat în plin antrenament pentru Campionatul Mondial de Paraciclism care se va desfășura în curând în Canada, Eduard Novak, președintele Federației Române de Ciclism, a răspuns la câteva întrebări legate de așteptările sale și despre starea ciclismului în țara noastră. Pe lângă poziția de conducere, dânsul este și un sportiv serios, care dedică timp valoros pregătirii lui și motivează generații întregi, îndemnându-i să muncească și să nu renunțe niciodată la visele lor.

Cum stați cu pregătirea pentru Campionatul Mondial de Velodrom din Canada?

Sunt pentru prima oară pe Velodromul Eddy Mercx din Gent. Sunt mândru că pot să mă aflu și să mă antrenez aici. De 2 săptămâni încercăm diferite tipuri de antrenamente pentru Campionatul Mondial care va fi săptămâna viitoare și cred că rezultatele sunt bune și sunt pe drumul cel bun pentru această competiție.

Care este obiectivul pentru această competiție?

Weekend-ul următor voi participa la Campionatul Mondial de la Milton, din Canada, și chiar mă simt foarte bine și pregătit pentru acest campionat. Sincer, mi-aș dori o medalie cât mai strălucitoare. Sunt foarte optimist și mi-aș dori să fac un personal best la proba de Urmărire Individuală. Acum s-a introdus și proba de Omnium și aș dori să obțin și acolo o medalie și chiar o să mă bat pentru cea de aur.

Vă afectează lipsa unui velodrom în țară? Și loturile naționale vor face pregătirea în străinătate?

Cred că existența unui velodrom în România este foarte importantă pentru creșterea a câți mai mulți tineri cicliști în condiții de siguranță și supervizați. Desigur, în toate țările cu tradiție, un velodrom reprezintă un factor important, dacă ne gândim la Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă. Desigur, noi trebuie să ne rezolvăm cât mai bine situația actuală. Acum mă antrenez la Gent la cel mai înalt nivel și nu pot spune că pentru mine este o problemă, însă pentru tineri și pentru viitorul lor, este importantă existența unui velodrom.

Consider că Federația Română de Ciclism a ajuns la un alt nivel unde trebuie să facem un pas către marea performanță și acest lucru înseamnă că trebuie să ieșim în lumea ciclismului mondial. Îmi doresc foarte mult ca de anul acesta Federația să amplaseze o bază importantă în Belgia, unde tinerii sportivi (cadeții, juniorii) să poată să învețe din competiții și de la specialiști cum trebuie practicat acest sport și care sunt secretele ciclismului. Consider că Gent este un loc potrivit. În primul rând, este în Europa, foarte aproape de velodrom, de drumurile Flandrei, unde sunt foarte multe competiții. Sper ca de anul acesta proiectul să ia start.

Ce speranțe sunt pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Sunt focusat pentru Tokyo și pentru mine trebuie să fie cea mai bună competiție a carierei. Trebuie să fiu cel mai pregătit și să fac cea mai bună cursă. Cred că dacă voi ajunge acolo cum îmi doresc, atunci sunt foarte sigur că voi obține și o medalie.

Echipa ciclism.ro îi urează mult succes și mulțumim, din nou, domnului Simion Dan pentru interviu 🙂

1 COMMENT

  1. […] „Cred că existența unui velodrom în România este foarte importantă pentru creșterea a câți mai mulți tineri cicliști în condiții de siguranță și supervizați. Desigur, în toate țările cu tradiție, un velodrom reprezintă un factor important, dacă ne gândim la Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă. Desigur, noi trebuie să ne rezolvăm cât mai bine situația actuală. Acum mă antrenez la Gent la cel mai înalt nivel și nu pot spune că pentru mine este o problemă, însă pentru tineri și pentru viitorul lor, este importantă existența unui velodrom”, declara Eduard Novak în ianuarie acest an, într-un interviu publicat de ciclism.ro. […]

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.