În perioada 30 ianuarie – 2 februarie, a avut loc Campionatul Mondial de Paraciclism în Milton, Canada, unde România a avut rezultate remarcabile, datorită lui Eduard Novak. Acesta care a participat la 4 probe (1 km – Contratimp, 200 m – Sprint, 4 km – Urmărire individuală și Scratch) și a obținut 3 medalii. Românul s-a bătut cot la cot alături de cei mai puternici cicliști din lume din această disciplină.

În prima zi, reprezentantul nostru a luat parte la proba de Contratimp de 1 kilometru, în care a terminat pe locul 3. Cu o medie de 33 de km/h, a finalizat cu timpul de 1:08. Podiumul a fost completat de britanicul Jody Cundy (care și-a apărat titlul câștigat în ediția trecută) și Jozef Metelka, reprezentantul Slovaciei.

Sunt foarte fericit în această competiție 1 kilometru. Sincer, nu este proba mea, și cu toate acestea, cu pregătirea pe care am început-o cu noul meu antrenor, am reușit să fac un personal best. Ciclismul românesc este pe podium încă o dată, a declarat după prima probă Eduard Novak pentru TVR.

Podiumul după proba de Contratimp 1km
Fotografie – Facebook Eduard Novak

Următoarea probă la care românul a luat parte a fost cea de Urmărire Individuală (4 km), unde a obținut argintul, ca urmare a calificării din proba de Urmărire Personală, unde a obținut al doilea cel mai bun timp. Cicliștii care au completat podiumul au fost: Jozef Metelka (locul 1) și Ronan Grimes (locul 3).

Termină campionatul cu o nouă medalie – bronzul în generalul probei de Omnium. În proba din ultima zi (Scratch – 15 kilometri împărțiți în 60 de tururi), competiția a fost condusă în mare parte de slovacul Metelka Jozef care și-a adjudecat în final medalia de aur, însă Eduard Novak a reușit să rămână printre primii, iar punctele strânse să îi aducă într-un final bronzul la Omnium. Podiumul din proba de Scratch a fost format din Jozef Metelka (locul 1), Jason Macom (locul 2) și Serghei Pudov (locul 3).

Cred că este o revenire în forță aceste 3 medalii. Am moralul ridicat pentru Tokyo. Am nevoie ca aceste luni care au mai rămas să rămân foarte concentrat și să fac pregătirea cât mai bine, a declarat după ultima probă Eduard Novak pentru TVR.

Fotografie – Facebook UCI

Echipa ciclism.ro îl felicită și îi urează mult succes în următoarele competiții!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.