Lumea ciclismului e din nou în pragul unui nou scandal de mare amploare. Un document făcut public arată că Alexey Lutsenko și Jakob Fuglsang, ambii componenți ai formației Astana, ar fi colaborat îndeaproape cu Michele Ferrari.

Numele lui Michele Ferrari nu este deloc străin fanilor ciclismului internațional. Controversatul doctor italian a fost suspendat pe viață în 2012 ca urmare a implicării în acte repetate de dopaj.

Printre numele notorii ajutate de-a lungul ultimelor două decenii îl regăsim și pe cel al lui Lance Armstrong, cel mai notoriu client al lui Michele Ferrari. Americanul a colaborat cu doctorul italian in perioada când a dominat fără drept de apel în Turul Franței, între 1999 și 2005 el fiind de șapte ori la rând câștigător al Marii Bucle.

Nici Astana nu e străină controverselor. In 2008, ASO le-a interzis prezența în Turul Franței după ce numele mai multor cicliști a apărut într-un alt scandal de dopaj de mare amploare legat de numele lui Eufemiano Fuentes.

Atât Astana, cât și Jakob Fuglsang au negat vehement orice fel de colaborare cu doctorul Michele Ferrari. Fuglsang este unul dintre cei mai reprezentativi cicliști de clasament general din peisajul ciclistic actual. În palmaresul său putem enumera o victorie la general în Dauphine (2017), dar și mai multe clasări în top zece și victorii de etapă în marile tururi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.