O poveste frumoasă începută în 2011 continuă la Sibiu și în acest an. Prin intermediul unui comunicat de presă, organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au comunicat programul ediției din 2020.

Ediția a zecea a Turului Ciclist al Sibiului va debuta în mod tradițional cu prologul desfășurat în în centrul istoric al orașului. Cu o lungime de doi kilometri, traseul prologului ne va oferi o primă impresie asupra clasamentului general.

Etapele 1 și 3B vor fi oportunități excelente pentru sprinterii prezenți la start, in timp ce etapele 2 și 3A vor creiona clasamentul general final al competiției.

În comparație cu ultima ediție, în 2020 fanii ciclismului se vor putea delecta cu un contratimp de 15 kilometri, cu final în ascensiune la Păltiniș. La fel ca la ediția anterioară, etapa regină va fi cea cu finalul la Bâlea Lac.

La startul competiției se vor alinia 22 de echipe, dintre care enumerăm nume precum Bardiani, Androni Sidermec, Giotti sau selecționata naționalei României.

Printre cicliștii care au confirmat deja prezența în Turul Ciclist al Sibiului sunt Serghei Tvetcov și Eduard Novak. În ultimii ani, competiția sibiană a stat sub zodia dominației echipei Androni Sidermec. G

condusă de legendarul Gianni Savio s-a impus în ultimele trei ediții prin Kevin Rivera (2019), Ivan Sosa (2018) și Egan Bernal (2017).

Mai jos puteți consulta traseul ediției a zecea din Turul Ciclist al Sibiului:

TURUL CICLIST AL SIBIULUI 2020

Joi 2 iulie Prolog: Centrul Istoric al Sibiului, 2.1 km

Vineri 3 iulie Etapa 1: Sibiu – Gura Râului – Cisnădie – Tălmaciu – Avrig – Cârța – Agnita – Sibiu, 175 km

Sâmbătă 4 iulie Etapa 2: Sibiu – Săliște – Dobârca – Cristian – Cisnădie – Cârțișoara – Bâlea Lac, 177 km
Duminică 5 iulie Etapa 3A: Contratimp Individual Curmătura Ștezii – Păltiniş, 15 km
Duminică 5 iulie Etapa 3B: Sibiu – Cisnădie – Poplaca – Sălişte – Cristian – Sibiu, 102 km.

 

Foto – Sebastian Marcovici/Turul Ciclist al Sibiului

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.