Fotografie - Getty Images Sport

Rutierul echipei Jumbo Visma a reușit să se impună în etapa a treia din Turul Comunității Valencia, trecând primul linia de sosire (cu timpul de 3:54:16) într-un sprint în care am regăsit cicliști precum Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quickstep), Matej Mohoric (Bahraim McLaren) sau Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation). Câștigătorul a fost implicat într-o căzătură cu 30 de kilometri înainte de finiș, fiind nevoit să plece în urmărirea grupului fruntaș pentru a lua parte la sprint. Etapa a avut în componență 176 de kilometri, începând din Orihuela până în Torrevieja, având și o cățărarea de categoria a doua în Hondon de los Frailes.

Prima evadare a fost formată din Héctor Sáez (Caja Rural-Seguros RGA), Manuel Peñalver (Burgos-BH), Julen Irizar (Fundación-Orbea), Petr Rikunov (Gazprom-RusVelo), Daniel Viegas (Kometa Xstra Cycling Team și Iván Moreno (Equipo Kern Pharma), creâns un avans de 3 minute după primii 50 de kilometri din cursă. Rikunov trece primul cățărarea, urmat de Penalver și Irizar, cu un pluton în spate care nu le mai dădea multe speranțe. Evadarea s-a rupt pe coborâre, cu Irizar, Saez și Moreno reușind să se desprindă și să creeze un avans față de ceilalți. Aceștia au fost prinși de pluton în ultimii 10 kilometri din cursă.

CCC, Mitchelton-Scott și Astana reprezentau echipele fruntașe din pluton, iar Michal Kiwatkowski (Ineos) a încercat să evadeze, fiind urmat de Julien Duval (AG2R La Mondiale), dar prinși imediat de plutonul compact. Într-un moment când Quickstep a părut că preia controlul, Mitchelton-Scott a trecut la trenă pentru a-l pune pe Luka Mezgec într-o poziție cât mai bună. Mohoric a început sprintul devreme, în timp ce Groenewegen s-a simțit încă destul de puternic pentru a se impune în a doua victorie din această săptămână.

A fost o zi ușoară, dar am avut o căzătură în ultimii 30 de kilometri înainte de final. Echipa m-a așteptat și m-a poziționat într-un loc bun pentru sprint. Am avut și niște probleme mecanice, dar a fost bine, a declarat câștigătorul la finalul etapei.

La finalul acestei etape Jack Haig (Mitchelton-Scott) preia tricoul de lider de la Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), primul dintre ei venind pe locul 12 în etapa curentă, în timp ce ultimul pe locul 17.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.