Fotografie - Luis Angel Gomez, Bettini Photo

Etapa finală a acestei curse a fost câștigată de Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quickstep), într-un sprint care s-au luptat și rutieri precum Dylan Groenwegen (Jumbo-Visma) și John Degenkolb (Lotto Soudal), în timp ce Pogacar, rutierul echipei UAE Emirates și-a adjudecat clasamentul general în fața lui Jack Haig (Mitchelton-Scott) și Tao Geoghegan Hart (Ineos). Clasamentul general a fost definitivat în etapa regină de sâmbătă când ciclistul sloven a pus un avans de șase secunde între el și ceilalți pretendenți la titlu.

Această victorie înseamnă mult pentru mine, în special după munca grea depusă în această iarnă alături de echipa mea. E incredibil să fiu la prima mea cursă din sezon și să o și câștig. Sunt în formă bună, dar nu la fel ca în Turul Spaniei de anul trecut, a declarat Pogacar. Mă voi pregăti la altitudine în cantonamente, iar înainte de Turul Franței voi participa în Dauphine. Voi avea Turul UAE la finalul lunii, apoi Paris-Nice, Turul Țării Bascilor și clasicele din Ardeni.

Cu o ultima etapă de 97,7 kilometri, din Paterna până în Valencia, finalul era destinat sprinterilor. Prima evadare a zilei a fost formată din Hugo Houle (Astana), Sergio Samitier (Movistar), Francesco Romano (Bardiani CSF-Faizane) și Jon Agirre (Equipo Kern Pharma), fără să reprezinte o amenințare pentru liderul cursei. Grupul fruntaș a rezistat până în ultimii 9 kilometri, moment în care echipele Deceunick-Quickstep și Jumbo-Visma au preluat controlul pentru a-i aduce pe favoriții etapei cât mai în față.

Ultimii 2 kilometri au fost conduși de echipa belgiană și Ineos, Deceunick profitând de echipa britanică pentru a se odihni. Ballerini și-a lansat perfect colegul de echipă în ultima parte a cursei, pe Jakobsen, care avea destulă putere pentru a-i lăsa pe ceilalți în urmă în timpul sprintului. Această victorie a reprezentat al șaptelea câștig al echipei Deceunick din acest sezon.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.