© Michele Mondini

Alături de noua sa echipă, Trek-Pirelli, Vlad Dascălu și-a început astăzi sezonul, în Mediterranean Epic. Competiția a strâns la start un număr de 559 de participanți, printre cei mai puternici rutieri de MTB din lume, dintre care și sportivi cu care Vlad s-a luptat în sezoanele trecute – Simon Andreassen sau Vital Albin. Restul echipei lui Vlad a fost compusă de Simone Avondetto și Gioele de Cosmo.

Cu un traseu de 65 de kilometri și cu o diferență de nivel de 1700 de metri, etapa a început și s-a finalizat în același loc – Oropesa del Mar – primii la start fiind cicliștii din categoria Elite Masculin, pluton în care s-a aflat și Vlad Dascălu, și a continuat cu startul categoriei  Elite Feminin.

La primul punct de control, Vlad se clasa pe locul 16, aflându-se pe poziția 39 la cel de-al doilea punct. La finalul etapei, românul a terminat pe locul 51, cu timpul de 2:45:40, la o diferență de aproape 12 minute față de câștigător, Simon Vitzthum (JB Brunex Felt Factory Team). Podiumul a fost completat de David Valero Serrano (MMR Factory Racing) pe locul 2 la o secundă de lider și de Victor Koretzky (Team KMC Orbea) la 3 secunde de primul loc.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.