© Getty Images

După ce Fabio Jakobsen a câștigat prima etapă din această competiție, a venit rândul colegului său, Evenepoel, să se afirme în Portugalia, reprezentând a treia victorie din acest sezon a lui. Proaspăt venit din Turul San Juan, unde s-a impus în clasamentul general, tânărul belgian reprezintă unul dintre favoriții la titlu și în Volta ao Algarve.

Cu o lungime de 183,9 kilometri, începutul etapei de astăzi a avut ca protagoniști pe Michael Schär (CCC Team), Casper Pedersen (Team Sunweb) și Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) care au format prima evadare. După 43 de kilometri, grupul fruntaș a reușit să stabilească un avans de 2 minute și jumătate, iar plutonul a plecat în urmărirea lor în ultimii 80 de kilometri. Evadarea este prinsă după 60 de kilometri, moment când UAE a preluat controlul plutonului.

Primele atacuri în ultima parte a etapei au fost făcute de Astana prin Rodrigo Contreras și Harold Tejada, dar au fost în scurt timp prinși de cei de la UAE. În ultimii 2 kilometri au mai avut loc și alte încercări de evadare din pluton, dar grupul rămas doar din 20 de cicliști a fost unul puternic. Joao Almeida a preluat trena plutonului, punându-l într-o poziție bună pe Remco Evenepoel, aducându-i acestuia victoria de etapă și, în același timp, și tricoul de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.