Rutierul italian și-a adjudecat astăzi cea dea doua etapă din Paris-Nice, după un sprint în care i-a învins pe Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) și Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Liderul competiției, Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) a încheiat în grupul fruntaș păstrându-și tricoul de lider. Alți doi favoriți la titlu – Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) și Sergio Higuita (EF Pro Cycling) – au terminat într-un timp la fel de bun, urcând câteva poziții în clasamentul general.

Nordul Franței a fost astăzi gazda unei etape de 166,5 kilometri, plecând din Chevreuse cu destinația Chalette-sur-Loing. Vântul lateral a pus în dificultate plutonul, creându-se numeroase grupulețe în primii 32 de kilometri. Nairo Quintana a fost implicat într-o căzătură în ultimii 25 de kilometri, apoi a fost acompaniat în scurt timp de Julian Alaphillippe, formând un grup urmăritor.

În ultimii 10 kilometri, Sunweb, Trek-Segafredo și Bora-Hansgrohe au preluat conducerea plutonului, lăsând în urmă echipa franceză Groupama-FDJ împreună cu Thibaut Pinot. Francezul a pierdut 18 secunde, în timp ce Quintana și Alaphillippe un minut si 28 de secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.