Cea mai lungă etapă a competiției (227 de kilometri) l-a avut astăzi câștigător pe italianul de la Total Direct Énergie, distrugând speranța lui Jan Tratnik de a trece primul linia de sosire, în ciudat muncii depuse până la final. Tratnik a reușit să se desprindă din evadarea în care mai făceau parte și alți trei cicliști, dar a fost prins de sprintul lui Bonifazio în ultimii 60 de metri. Tricoul de lider rămâne la Max Schachmann.

Evadarea zilei formată din Jan Tratnik, Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Ryan Mullen (Trek-Segafredo) și Anthony Turgis (Total Direct Energie) s-a înjumătățit la scurt timp, rămânând în fruntea cursei doar primii 2. Între timp în pluton, liderul a fost pentru puțin timp amenințat de atacurile lui Julian Alaphilippe, dar germanul reușea să îl urmeze. Rămași fără Sam Bennett, Quick-Step și-a trimis în fruntea cursei pe Bob Jungels și Kasper Asgreen, alăturându-se Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Pello Bilbao (Bahrain McLaren) și Nikias Arndt (Sunweb), dar prinși de pluton în ultimii 9 kilometri.

Gougeard a fost lăsat în urmă de Tratnik cu 7 kilometri înainte de final, cel din urmă reușind să pună un avans de 27 de secunde între el și restul cicliștilor. Caleb Ewan a făcut pană la finalul cursei, moment în care Lotto Soudal a încetat să mai depună vreun efort, Sunweb preluând conducerea în pluton. Jan Tratnik a fost la un pas de una dintre cele mai mari victorii, dar puterea lui Bonifazio nu l-a iertat pe rutierul sloven.

Situația în Italia este critică acum. Familia mea trebuie să rămână în casă, nu pot ieși afară deloc, a declarat câștigătorul în legătură cu problema actuală. Pentru echipă este o zi importantă deoarece Paris-Nice este o competiție semnificativă pentru ea. M-am antrenat mult în această iarnă, dar am fost lipsit de ritm în primele etape. Astăzi m-am simțit bine și știam că sunt plasat bine în ultima parte a cursei. E un cadou mic pentru oamenii de acasă.

Chiar dacă plutonul profesionist este afectat de Coronavirus, iar numeroase competiții nu mai au loc sau li se vor alege o altă dată, Paris-Nice rămâne activă, în ciuda numărului de peste 1700 cazuri confirmate din Franța. Zilele acestea, cicliști italieni precum Vincenzo Nibali, Elia Viviani și Matteo Trentin, și-au făcut publice părerile legate de acest virus care a acaparat întreaga lume – aceștia au încurajat iubitorii ciclismului să rămână acasă decât să ajungă în situația când nu mai pot fi salvați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.