Ediția de anul acesta a Turului Italiei a fost și ea afectată de problema actuală. Primele trei etape, care trebuiau să aibă loc în Ungaria, au fost anulate. Révész Máriusz, persoana politică responsabilă de această competiție a publicat pe o rețea de socializare această decizie, ca urmare a răspândirii rapide a Coronavirusului. Acesta a mărturisit că Ungaria își dorește să găzduiască Turul Italiei, dar în altă ediție.

Mesajul acestuia este următorul: În ultimele trei săptămâni, au avut loc numeroase negocieri între organizatorii din Ungaria și Italia, comitetul ungar anunțând de numeroase ori că evenimentul nu va afecta sănătatea și siguranța publicului ungar, de aceea sunt tot mai puține șanse ca startul să aibă loc în Ungaria.

Din păcate, virusul s-a răspândit în Italia, iar numărul celor afectați este în creștere. Ca rezultat, Guvernul italian a anunțat că țara este complet blocată. Între timp, virusul a ajuns și în Ungaria, și pentru a-l opri, Guvernul ungar a declarat o stare națională de urgență, care include și organizatorii de evenimente sportive și face imposibilă organizarea de concursuri internaționale.

Pe 12 martie, organizatorii Turului Italiei din Ungaria au discutat cu partenerul italian, menționând că startul acestei competiții nu mai poate avea loc în Ungaria. Scopul ambelor părți este de a schimba contractul pentru ca Turul Italiei să înceapă din Ungaria la o altă dată.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.