Etapa de astăzi, ce a adus schimbări mari în clasamentul general, l-a avut drept câștigător pe belgianul de la Sunweb, fiind urmat pe podium de colegul său de echipă Michael Matthews, la 22 de secunde distanță, și Sergio Andres Higuita Garcia. Belgianul a urcat pe locul doi în clasamentul general, la 36 de secunde distanță față de liderul Maximilian Schachmann.

Schachmann a fost pus astăzi la încercare de câteva atacuri pe ultimele cățărări și a căzut pe ultima coborâre, dar a obținut același timp cu ceilalți, evenimentul petrecându-se în ultimii trei kilometri. Am căzut în ultimii 800 de metri din cursă. Era totul rapid, nu am văzut coborârea și a fost ciudat, a declarat germanul. În clasamentul general, Vincenzo Nibali urcă pe locul 6, la 1:18 față de lider, iar Thibaut Pinot pe locul 8, la 1:30.

Sunt super fericit să dau echipei această victorie. Ne-am pregătit foarte bine în câteva cantonamente, unde am pus mult efort pentru echipa de clasice. Din păcate nu putem face parte la acestea (clasice), dar sunt sigur că pe viitor vom putea câștiga alte competiții frumoase, a mărturisit Benoot.

Ultima etаpă din Paris-Nice a fost anulată, ca urmare a răspâdirii Coronavirusului și pentru a evita orice situație care poate să pună echipele și fanii în pericol.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.