Atacând în ultimii 3,6 kilometri, Nairo Quintana și-a asigurat astăzi victoria de etapă, reprezentând a treia din acest sezon. Columbianul a fost urmat de un grup urmăritor format din Max Schachmann, Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Sergio Higuita (EF Pro Cycling) și Tiesj Benoot (care a obținut locul 2 astăzi), sosind la linia de finiș cu 56 de secunde în urma lui Quintana. Schachmann și-a păstrat primul loc în clasamentul general, câștigând astfel turul, fiind urmat pe podium de Benoot (locul 2) la 18 secunde și Higuita Garcia (locul 3) la 59 de secunde.

După ce etapa de mâine a fost anulată din cauza pandemiei, cursa de astăzi a fost decisivă pentru favoriți. După primii 10 kilometri, Anthony Perez (Cofidis) și Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) formează prima evadare, fiind urmați la scurt timp de Thomas De Gendt, Julian Alaphilippe, Fabien Doubey, Romain Bardet și Nicolas Edet. În ultima parte a cursei, grupul evadaților a scăzut la 5, construind o distanță de 1:30 între ei și pluton.

Arkea-Samsic a preluat conducerea în pluton pentru a-i pregăti terenul lui Quintana, în împrejurimi în care grupul fruntaș a început să-și piardă din avans. Evadarea și-a pierdut din puteri în ultimii 16 kilometri din cursă, cu De Gendt și Alaphilippe încă rămânând în frunte. Au început atacuri din pluton, cu Quintana care nu putea fi oprit de nimeni și urmat de Benoot care a luptat pentru a-i lua locul lui Schachmann din clasamentul general, dar fără succes.

Mereu încerc să am victorii de acest gen, cu eleganță și atitudine. Am fost motivați să facem lucrurile ca la carte și am muncit mult pentru asta. Echipa a lucrat intens pentru a prinde evadarea, apoi am făcut de trebuia. Nu am putut să fac nimic pentru clasamentul general. Am fost afectat de o căzătură și am pierdut mult timp din cauza ei. Am știut că astăzi trebuie să atac pentru că am vrut să fac fericită echipa care a muncit mult. E un cadou pentru ei, a declarat Nairo Quintana la finalul etapei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.