Fotografie - www.gopro.com

După o primă jumătate de sezon săracă în adrenalină și emoții, marii organizatori speră ca începând cu a doua parte a anului să mai poată fi salvate câteva competiții. Una dintre acestea este Turul Franței, care speră să nu fie afectată de pandemia care devine din ce în ce mai alarmantă de la o zi la alta. Cel de-al treilea mare tur, al Spaniei, încă nu a suferit modificări până acum.

Oficialii competiției franceze s-au adresat primarilor locali, spunându-le că decizia finala va fi făcută publică pe 15 mai și dacă perioada 27 iunie – 19 iulie va fi una potrivită pentru tur. Până în acest moment, există patru scenarii pe masă: competiția să fie ținută normal; să se desfășoare cu „ușile închise”, fără fani; să fie reprogramată sau amânată. Ministrul Sportului din Franța a declarat că ar fi posibil scenariul cu desfășurarea competiției, dar fără fani, asta în cazul în care situația se va îmbunătăți până la vară.

Este încă devreme să decidem. Analizăm fiecare scenariu și ținem legătura strânsă cu ASO. Turul Franței este un monument, dar acum avem o altă bătălie cu care să ne luptăm, a declarat Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului în Franța.

Turul Spaniei rămâne în continuare pe calendar, chiar dacă țara este una dintre cele mai afectate din Europa. Oficialii turului au declarat că vor păstra datele (14 august – 6 septembrie), dar competiția va avea loc doar dacă vor avea acceptul și ajutorul autorităților din sănătate.

În cazul Turului Italiei, acesta va fi reprogramat, dar datele încă nu se cunosc. În această situație sunt și Jocurile Olimpice de la Tokyo care vor avea loc în vara anului 2021. Uniunea Ciclistă Internațională a menționat că va lucra la o nouă structură a calendarului din ciclism, dând prioritate competițiilor care încă nu au fost afectate de problema actuală, apoi clasicelor și marilor tururi. Există însă concursuri care au declarat că nu vor mai încerca reprogramarea lor, printre care Strade Bianche și Milan-San Remo.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.