Cum bine cunoașteți, nu de mult timp a luat naștere platforma online Pedalăm pentru viață care nu are doar scopul de a ține activi cicliștii visători la competiții, ci și de a strânge bani pentru combaterea virusului care a dat peste cap întreaga lume. Cum îndemnul Stăm acasă îl întâlnim peste tot și este și deviza platformei, mai mulți organizatori de concursuri din ţară au creat un calendar cu cele mai îndrăgite competiții de la noi, cele care nu pot avea loc în prima jumătate de sezon:

  1. Maratonul Vinului – sâmbătă 4 aprilie, ora 11:00, 18 km
  2. Explorer MTB Challenge – duminică 5 aprilie, ora 11:00, 30 km
  3. Triada MTB Avrig – miercuri 8 aprilie, ora 19:00, 22 km
  4. Prima Evadare – duminică 8 aprilie, ora 11:00, 55 km
  5. Lupii Dacilor Câmpulung – miercuri 15 aprilie, ora 19:00, 29 km
  6. Vidraru Bike Challenge – sâmbătă 18 aprilie, ora 11:00, 34 km
  7. Cupa Max Ausnit – duminică 19 aprilie, ora 11:00, 54 km

Primele două competiții au avut deja loc și au reușit să strângă la start zeci de iubitori ai pedalatului și peste 5200 de lei din donații. La Maratonul Vinului, câștigătorul a fost Csaba Bartha, fiind urmat în clasamentul general de Alecu Rareș și Patriche Mihai. La feminin s-a impus Manuela Mureșan, urmată de Luiza Loloiu și Alexandra Goia. La acest eveniment au luat parte și Eduard Grosu, cunoscut pentru participările sale în competiții de șosea, dar și un reprezentant al ciclismului paralimpic, Teo Matican.

La Explorer MTB Challenge, câștigătorul a fost Alexandru Cujbescu, cu Alecu Rareș (locul 2) și Horia Pal (locul 3). La feminin, Cora Baltes a obținut locul 1, urmată de Monica Manicuta, plutonul avându-l din nou participant pe Teo Matican.

Dacă nu ați avut ocazia să vă implicați, încă nu este târziu. Încă mai puteţi lua parte, cu sau fără bicicletă. Intrați pe pagina Înscrieri unde sunt explicați toți pașii pe care trebuie să-i faceți ca să luați parte la competiții. Dacă nu puteți pedala, puteți să donați fără nicio problemă la Donații directe.

Chiar dacă această perioadă ne forţează să rămânem în case, nu uitaţi de mişcare şi nu ezitaţi să luaţi parte la aceste evenimente, în măsura posibilităţilor. Aveţi grijă de voi 🙂

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.