Poză: Christian Hartmann/Reuters

Începând din această săptămână, Guvernul Columbian a autorizat ca 50 de cicliști, printre care Egan Bernal și Nairo Quintana, să se poată antrena pe șosea pentru pregătirea curselor internaționale care ar putea să aibă loc în a doua jumătate a anului.

„Protocoalele au fost concepute astfel încât sportivii să își poată relua antrenamentele. Este un grup limitat care se va pregăti pentru marile competiții cicliste”, a declarat președintele columbian Iván Duque printre alte măsuri guvernamentale anunțate împotriva pandemiei cauzate de COVID-19. Printre cicliștii care vor putea reveni la antrenamentele aproape obișnuite se numără, pe lângă Bernal și Quintana,  Sergio Higuita (Education First), Miguel Angel  Lopez (Astana) și Rigoberto Uran (Education First). Duque a dat asigurări că exemplul acestor sportivi va fi folosit ca obiect de studiu de către Guvern, astfel încât aceste protocoale să fie aplicate în cele din urmă și la alte discipline. În acest sens, ministrul Sportului, Ernesto Lucena, a apreciat întoarcerea cicliștilor la antrenamente ca o prioritate, dar că aceștia trebuie să o facă „cu multă responsabilitate”.

Bernal a locuit în Italia timp de doi ani în primii săi ani ca profesionist la echipa Androni Giocattoli și este dornic să se întoarcă în Italia pentru a începe sezonul 2020 prin cursa Strade Bianche programată pe 1 august. Acesta a spus că vrea să se concentreze în 2020 doar pe Turul Franței, iar în 2021 va dori să facă dubla Giro-le Tour. Columbianul a devenit cel mai tânăr câștigător al Turului Franței în mai bine de 100 de ani, învingându-l pe  coechipierul său de la Ineos și câștigătorul din 2018 Geraint Thomas, după ce Bernal a fost cel mai puternic sportiv în etapa scurtată cu final la Col d’Iseran. De asemenea și Geraint Thomas a început pregătirea pentru Turul Franței, plecând din Țara Galilor la baza sa de antrenament din Monaco. Dacă guvernul francez și autoritățile locale consideră că Turul Franței se poate desfășura în condiții de siguranță, acesta va începe pe 29 august la Nisa și se va termina la Paris pe 20 septembrie. Întrebat despre posibila ierarhie în cadrul echipei Ineos în Turul Franței, Egan Bernal a spus că după primele etape montane se va stabili liderul dintre el, Froome și Thomas. Va fi prima dată când o echipă va avea la startul Turului Franței trei foști câștigători ai cursei. În acest sens, etapele importante ar putea fi cea de-a patra până la Orcières-Merlette care se va încheia cu o urcare de 7 km având o pantă medie de 6,7% și etapa a șasea până la Mont Aigoual care include ascensiunea de 11,7 km de la Col de la Lusette cu o porțiune de doi kilometri aproape de sfârșit cu o pantă medie de 11%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.