Nu este un personaj nou pentru noi tânărul de 25 de ani care excelează în cele mai cunoscute discipline din ciclism – ciclocross, ciclism de șosea și mountain-bike. Din 2014, când a devenit profesionist, acesta și-a adăugat în palmares Campionatul European de XC în 2019, Campionatul European de Ciclocross (2017-2019), dar și clasice bine cunoscute – Amstel Gold Race (2019), Dwars Door Vlaanderen (2019), Brabantse Pijl (2019).

De-a lungul anilor, această diversitate a reușit să creeze din el un ciclist foarte bun. În ultimul timp, acesta s-a axat pe mountain-bike pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ca mai apoi să se despartă încet de această disciplină. Însă situația actuală i-a schimbat planurile. De curând, van der Poel a anunțat că va continua cu MTB-ul până în 2024 când vor avea loc Jocurile Olimpice de la Paris.

Pentru un interviu dat unei publicații din Olanda, sportivul a declarat că s-a gândit mult la această decizie: „Vreau să continui să combin aceste trei discipline. Cum se poate vedea acum, voi rămâne în MTB până la Paris (Jocurile Olimpice din 2024). Voi avea la dispoziție încă trei ani să devin campion mondial la această disciplină. Îmi place foarte mult mountain-biking-ul.”

Van der Poel și echipa sa, Alpecin-Fenix, au sperat la o invitație în Turul Spaniei, însă acest obiectiv nu a fost îndeplinit, în favoarea a două echipe naționale. Acest lucru ne indică faptul că vom mai avea de așteptat până îl vom vedea pe Mathieu în marile tururi, dar îl vom urmări cum se dezvoltă în celelalte discipline.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.