Poză: Graham Watson

Lance Armstrong a vorbit din nou, iar dezvăluirile fostului rutier vor atrage din nou atenția. Patru ore va avea documentarul care va fi difuzat în 2 părți pe 25 mai și 1 iunie pe ESPN în care acesta va povesti adevărul său. Texanul a vorbit despre cei mai importanți și controversați ani ai carierei sale, cei în care a câștigat șapte Tururi consecutive ale Franței (1999-2005), titluri pe care le-a pierdut apoi, recunoscând încă o dată faptul că s-a dopat. Prin urmare nu există o modalitate mai bună de a promova emisiunea decât cu unele declarații ale protagonistului.

„Nu vreau să fie o scuză, dar toată lumea a făcut-o și cred că aș fi câștigat și curat”, recunoaște americanul. În orice caz, fostul ciclist care a recunoscut că s-a dopat într-un interviu cu Oprah Winfrey în 2013 oferă câteva detalii noi: „Prima dată când am luat hormon de creștere a fost în 1996. Prima dată când m-am dopat aș spune că a fost la 21 de ani”. Ceea ce ar însemna anul 1992, un an înainte să câștige titlul de campion mondial pe șosea la Oslo. De remarcat că la Campionatele Mondiale din 1993, la proba de șosea la amatori a câștigat marele său rival din Turul Franței, germanul Jan Ullrich, alt rutier depistat de mai multe ori pozitiv.

Armstrong a recunoscut că a început să lucreze din iarna anului 1995 cu doctorul Michele Ferrari, medic italian exclus pe viață din viața sportivă după colaborarea sa cu mai mulți sportivi prinși dopați. Armstrong adaugă: „În primul meu sezon ca profesionist, am luat deja cortizon. EPO era totuși un alt nivel”. Texanul este întrebat și despre motivele care au dus la cancerul testicular de care a suferit: „Dacă m-am îmbolnăvit din cauza consumului de substanțe dopante? Nu pot să vă asigur că nu este cazul”, spune el.

Mai mult Armstrong însuși reflectă: „hormonii de creștere au efect asupra anumitor tipuri de celule și sunt folosiți pentru lucruri bune, dar nu ar avea sens că dacă acele celule ar avea ceva greșit, să fie promovate?”. Rămâne de văzut ce dezvăluiri ar mai putea face Armstrong după difuzarea documentarului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.