Poză: Alessandro Di Meo/ANSA via Associated Press

Columbianul Miguel Angel Lopez este un alt ciclist important alături de britanicul Chris Froome de 4 ori câștigător al Turului Franței despre care se speculează zilele acestea că își va schimba echipa în sezonul 2021. Câștigătorul Turului Cataluniei 2019, clasat pe locul 3 al podiumului din Vuelta 2018 și câștigător al clasamentului celor mai buni tineri în Giro 2018 și 2019, Lopez ar putea trece la echipa germană BORA Hansgrohe, după cum anunță ziarul L’Equipe.

După șase sezoane petrecute la echipa kazahă Astana, ciclistul columbian s-ar putea transfera la echipa germană și astfel va deveni unul din liderii echipei împreună cu Emmanuel Buchmann, al patrulea clasat în Turul Franței 2019 și Rafal Majka, locul 3 Vuelta 2015 și locul 6 Giro 2016. Germanul Buchmann tocmai a realizat un record neomologat al Everest Challenge realizând o diferență de nivel de 8848 metri în mai puțin de 8 ore, dar pe doi versanți diferiți. La finalul acestui sezon contractul lui Miguel Angel Lopez lui Astana s-ar încheia și este firesc să caute un nou angajament.

Echipa BORA, a doua în acest moment în clasamentul UCI, după belgienii de la Deceuninck Quick Step, are una dintre cele mai solide echipe din plutonul mondial deoarece, pe lângă liderii pentru clasamentele generale în marile tururi, echipa are cicliști precum Peter Sagan, cel mai bine plătit rutier din elita mondială; câștigătorul Paris Nisa 2020, ultima cursă desfășurată până la oprirea sezonului, Max Schachmann sau sprinteri precum Pascal Ackermann și Jay McCarthy. Dacă se confirmă știrea, Miguel Angel Lopez ar fi primul ciclist sud-american care va face parte din echipa BORA.

Astana se confruntă cu mari probleme financiare ca urmare a pandemiei generate de COVID-19. Echipa kazahă a impus o scădere a salariilor pentru rutieri și staful tehnic, cei mai importanți cicliști precum Fuglsang și Miguel Angel Lopez pierzând 30% din salariu până când cursele se vor relua. De asemenea managerul echipei, fostul sportiv Alexander Vinokourov, a spus că dacă nu vor avea loc curse în 2020 echipa Astana va fi în pericol.

Zvonurile au fost constante despre instabilitatea financiară a echipei conduse de Vinokourov și despre posibila dispariție a Astana în ultimii doi ani. De la echipa din Kazahstan sezonul trecut au plecat 7 rutieri și chiar s-a speculat că unul din liderii formației, Jakob Fuglsang, va pleca și el. Dacă vor continua problemele financiare, o parte dintre cicliștii importanți ai Astana vor căuta echipe mai puternice unde să își poată continua cariera. Să vedem dacă va dispărea echipa Astana și unde vor prinde următorul contract profesionist cicliști importanți precum: danezul Jakob Fuglsang, spaniolul Alex Aranburu, italianul Fabio Felline sau kazahul Alexey Lutsenko.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.