După 10 sezoane petrecute alături de Team Sky/Team Ineos, Chris Froome va părăsi echipa britanică la finalul sezonului 2020. Zvonurile privind plecarea legendarului rutier britanic au fost foarte intense încă din primăvară, o posibilă destinație fiind Israel Start-Up Nation.

Chris Froome a semnat cu Team Sky în 2010. În cele 10 sezoane în care a concurat deja pentru echipa britanică, Froome a cucerit patru Tururi ale Franței (2013, 2015, 2016, 2017), două Tururi ale Spaniei (2011, 2017) și un Giro d’Italia (2018).

“A fost un deceniu fenomenal alături de această echipă. Am realizat atât de multe împreună și îmi voi aminti cu mare drag tot ce am câștigat alături de Team Ineos. Aștept cu ardoare următoarele provocări, dar totodată pregătesc cu maximă seriozitate ultimul meu tur al Franței alături de Team Ineos.” a declarat Chris Froome.

“Contractul lui Chris expiră la sfârșitul sezonului și am luat decizia să nu reînnoim înțelegerea noastră. Facem acest anunț mai devreme decât ar fi fost cazul în mod obișnuit pentru a pune punct speculațiilor privind participarea lui Chris alături de noi în Turul Franței.” a declarat Dave Brailsford, team managerul echipei britanice.

“Chris a fost alături de noi încă de la începutul drumului nostru. El este un mare campion, alături de care am trăit momente extraordinare. Având în vedere reușitele sale din acest sport, Chris își dorește nespus să fie singurul lider al echipei. Din nefericire, noi nu îi mai putem da acest statut. Prin urmare, plecarea lui la altă echipă îi va garanta acest rol.” a conchis Brailsford.

Chris Froome a confirmat încă de anul trecut intenția de a cuceri al cincilea Tur al Franței în 2020. Britanicul va participa la Marea Buclea pentru a noua oară consecutiv și va împărți sarcinile de lider ale echipei Ineos alături de Geraint Thomas și Egan Bernal, cei trei fiind câștigătorii ultimelor trei ediții ale Turului Franței.

Update: La scurt timp după ce Team Ineos a confirmat faptul că nu vor mai semna cu Froome pentru următoarele sezoane, Israel Start-Up Nation a publicat pe rețelele de socializare transferul oficial al britanicului la echipă. Acesția au menționat faptul că Froome va deveni liderul echipei începând cu sezonul următor și că va rămâne la această formație până la finalul carierei sale.

Foto – Team Ineos

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.