Strade Bianche 2019 - 13th Edition - Siena - Siena 184 km - 09/03/2019 - Julian Alaphilippe (FRA - Deceuninck - Quick Step) - photo Luca Bettini/BettiniPhoto©2019

Rutierul echipei Deceuninck-QuickStep își va începe sezonul în Italia, continuând să pedaleze apoi în concursuri din țara natală. Prima competiție din calendarul său este Strade Bianche (1 august), apoi Milano-Sanremo (8 august), pe care le-a câștigat sezonul trecut.

Într-un comunicat dat de echipa sa, francezul a spus câteva cuvinte legate de Strade Bianche: Victoria de anul trecut a fost minunată, una dintre cele mai frumoase momente din sezon. Eram la start într-o formă foarte bună și concentrat pe victorie, am avut o echipă puternică care a fost alături de mine până la finalul competiției. Iubesc traseul și atmosfera din Strade Bianche și va fi interesant să îmi încep sezonul acolo, mai ales că vine după un an de pregătiri diferite față de anul trecut.

La o săptămână de Strade Bianche, Alaphillipe va lua startul la Milano-Sanremo: Primul meu monument din Roma a fost incredibil! Datorez această victorie echipei, deoarece au fost foarte buni în acea zi. Să ai picioare puternice și să fii încrezător m-au ajutat, în același timp, să îmi adaug în palmares cea mai mare victorie a mea. Mă bucur să fiu la startul competiției în acest an și să am numărul 1 pe tricou.

Francezul planifică să ia startul și la Turul Franței, dar înainte de asta, va pedala în Criterium du Dauphine (12-16 august) și Campionatele Naționale din Franța (23 august). Dauphine este cea mai bună pregătire pentru Marea Buclă. Va fi o ediție specială cu multe etape grele, dar asta nu mă sperie și mi-ar plăcea să câștig o etapă, la fel ca anul trecut. În privința Campionatelor Naționale, este visul oricărui francez să îmbrace tricolorul. Voi da tot ce pot, chiar dacă traseul nu mi se potrivește în totalitate.

Alaphillipe a câștigat etapa a șasea din ediția de anul trecut din Criterium du Dauphine și a plecat acasă cu tricoul pentru cel mai bun cățărător. A purtat tricoul galben pentru 14 zile în Turul Franței din 2019 și a încheiat competiția pe locul 5 în clasamentul general. Acesta a mai declarat că este încântat să se întoarcă în curse în țara natală, după ce a pedalat ultima oară în acest an în Paris-Nice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.