Slovenul a vorbit recent despre Turul Franței și echipa lui care va participa în Marea Buclă, spunând că doar pregătirea lor va decide cine va fi liderul. De asemenea, acesta a mai vorbit despre forma în care se află Nairo Quintana și faptul că acesta va fi greu de doborât în Turul Franței, având în vedere începutul de sezon al columbianului.

Roglic a menționat că apreciază transferul lui Quintana la Arkea-Samsic după ce a petrecut 8 ani alături de Movistar și a notat victoriile columbianului din acest an, inclusiv locul 1 din ultima etapă muntoasă din Paris-Nice. Cred că este o decizie foarte bună, mai ales că la începutul anului a avut victorii notabile. Dar trebuie să vedem cum această revenire ne va afecta. Nu cred că există dezavantaje mutarea sa la Arkea. Quintana deja a arătat cât de puternic este acest an. Va fi greu să îl oprim în Turul Franței.

Primoz Roglic va fi acompaniat în Turul Franței de Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin, George Benett, Sepp Kuss, Wout van Aert, Tony Martin și Robert Gesink, reprezentând, pe hârtie, a doua cea mai puternică echipă din Marea Buclă. Suntem puternici ca echipă și asta e un lucru bun. Consider că noi trei (Kruijswijk & Dumoulin) suntem capabili să fim liderii în Tur. Până la urmă, tot ce facem este să ne antrenăm ca să ne atingem obiectivele. M-am pregătit cu ei și totul a mers bine până acum. Cel mai puternic va fi liderul echipei.

Cea mai mare rivală este Team Ineos, care va avea în componență pe Chris Froome, Egan Bernal și Geraint Thomas – rutieri ce au câștigat 9 titluri în Turul Franței. Roglic a mai spus că respectă decizia lui Froome de a se transfera la Israel Start-Up Nation începând cu sezonul viitor, după ce a petrecut 10 ani alături de Sky/Ineos.

Respect decizia lui Froome. Nu pot să zic decât faptul că este cel mai mare campion a generației noastre. Sunt sigur că va face tot ce e necesar ca să își revină la cel mai înalt nivel. Trebuie să așteptăm ce va face în Turul Franței, unde se va simți, cu siguranță, bine. Bernal este câștigătorul de anul trecut. E un adevărat campion și va fi foarte, foarte puternic și anul acesta. Apreciez faptul că el spune că sunt rivalul său cel mai mare. Este doar o dorință și sper că se va îndeplini – îmi doresc să fiu pe un loc cât mai bun în Turul Franței.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.