Mathieu van der Poel

Potrivit unei rețele de socializare a echipei Alpecin-Fenix, aceasta nu se mai află printre formațiile care aveau să ia startul la Turul Sibiului. Astfel, Mathieu van der Poel își va începe sezonul puțin mai târziu, iar echipa sa nu se va mai deplasa în România.

Liderul echipei ar fi trebuit să ia startul joi, 23 iulie, la competiția de 4 zile pentru a se pregăti pentru cursele italiene ce urmau în calendarul său. Cauza pentru care Alpecin-Fenix nu participă este situația din România care tinde să devină din ce în ce mai nefavorabilă.

Managerul echipei a declarat: Alături de echipa medicală și comitetul de organizare, am urmărit îndeaproape problema. Prin urmare, am decis că participarea în România nu este o soluție. Pentru sănătatea rutierilor noștri, a membrilor echipei, dar și a publicului. Vrem să ne exprimăm felicitările organizatorilor pentru înțelegerea și cooperarea din ultimele săptămâni.

Mathieu van der Poel a spus și el câteva cuvinte: Este o veste proastă, dar de înțeles în același timp. Am adăugat Turul Ciclist al Sibiului în calendarul meu pentru a-mi îmbunătăți forma pentru Strade Bianche. Experimentez asta în La Plagne în cantonamentul nostru și mă simt bine. În acest sens, îmi pot începe sezonul în competițiile italiene cu bine. Aștept cu nerăbdare să merg din nou în competiții.

În cursul zilei de ieri, Androni Giocattoli Sidermec, echipa câștigătorului Turului Ciclist al Sibiului din 2019, Kevin Rivera, a anunțat că acesta nu va participa la competiție deoarece este prins în Costa Rica. Turul va avea în continuare loc între 23-26 iulie, având în vedere numărul crescător de cazuri pozitive confirmate în România.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.