Cu un o vreme care a dat bătăi de cap, dar cu mulți ochi ai lumii ciclismului ațintiți spre România, astăzi a avut loc prologul Turului Ciclist al Sibiului, reprezentând prima cursă după 4 luni lipsite de emoția dată de acest sport. Piața Mare a orașului a dat un restart calendarului de șosea UCI, printr-un prolog de 2.5 km, unde fiecare rutier a încercat să își demonstreze abilitățile cele mai bune și dorința de a avea un rezultat cât mai bun după atâta perioadă de pauză.

Primul care a luat startul în prolog a fost românul Iustin Vaidian, unul dintre cei mai tineri selecționeri ai Naționalei României, dar, în același timp, născut în Sibiu, și care a terminat în 3:47. La 15 minute de la începutul cursei, o ploaie puternică a început, punând în dificultate rutierii, dar și organizatorii. Ritmul a devenit unul încet și sigur, pentru a evita căzăturile nedorite.

La ora 18:30 a luat startul unul dintre starurile turului, Pascal Akermann (Bora Hansgrohe) care a mers la sigur și nu a forțat prea mult pentru a-și diminua riscurile de a-și compromite începutul de sezon și a ajuns la finish după 5 minute. Între timp, au avut loc câteva căzături – Matteo Pelucchi și Guy Sagiv. După prima oră de cursă, Nikodemus Holler deținea cel mai bun timp – 3:34, iar vremea a devenit mai bună.

Serghei Țvetcov, un alt mare favorit al turului, a luat startul în ultima jumătate de oră a prologului, urmat la scurt timp de Davide Rebellin, în vârstă de 48 de ani. Eduard Grosu a avut un start puternic, semn al dorinței sale de a avea un rezultat bun, dar a încheiat pe locul 19, la 3 minute și 52 de secunde. La finalul prologului, Nikodemus Holler a îmbrăcat tricoul galben și tricoul verde. Kcsper Walkowiak a îmbrăcat tricoul alb cu buline albastre, pentru cel mai bun tânăr, iar cel mai bine clasat român a fost Iustin Vaidian, îmbrăcând tricoul roșu.

Topul 10 al etapei

  1. Nikodemus Holler – 3:24
  2. Kacper Walkowiak – 3:36
  3. Wojciesch Sykala – 3:37
  4. Adam Toupalik – 3:39
  5. Matteo Rotondi – 3:43
  6. Jon Knolle – 3:44
  7. Patryk Stosz – 3:46
  8. Iustin Vaidian – 3:47
  9. Rudy Barbier – 3:47
  10. Patrick Konrad – 3:49

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.