Cu o tradiție începută în 2011, Turul Ciclist al Sibiului ajunge în sfârșit la ceas aniversar. Cea de-a zecea ediție a prestigioasei competiții din Ardeal va aduna la start probabil cel mai puternic pluton existent vreodată la o competiție de ciclism desfășurată în România. Numai puțin de douăzeci de echipe vor lua startul la primul concurs important al sezonului ciclistic din țara noastră. De altfel, notăm o premieră absolută, participarea a două echipe de World Tour la Sibiu.

Bora-Hansgrohe și Israel-Start Up Nation sunt cele două teamuri din eșalonul suprem al ciclismului mondial care ne vor gratula cu prezența în întrecerea sibiană. Bora-Hansgrohe nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, fiind echipa la care evoluează nume precum Peter Sagan sau Rafal Majka. Nici la Sibiu, echipa nu va etala un lot slab, având la start nume precum Patrick Konrad, Pascal Ackermann sau Gregor Muhlberger.

Nici Israel-Start Up Nation nu mai are nevoie de nici un soi de prezentări suplimentare. După cum bine știm deja, Chris Froome va evolua începând cu 2021 pentru echipa israeliană. La Sibiu, ei vor aduce nume ceva mai puțin cunoscute publicului consumator de ciclism, dar cu potențial foarte mare pentru victorii de etape.

La nivelul echipelor participante, notăm două absențe sonore. Câștigători detașați în ultimii la Sibiu, italienii de la Androni Giocattoli Sidermec au renunțat la participare în acest an. Același lucru îl putem spune și despre Alpecin-Fenix, echipă care trebuia să completeze triumviratul team-urilor de World Tour. Echipa belgiană a renunțat în ultimul moment, tocmai din cauza numărului alarmant de noi cazuri de Coronavirus din România. Datorită acestei decizii, fanii ciclismului din România nu vor avea ocazia să-l vadă la lucru pe Mathieu van der Poel, unul dintre noile nume de referință ale ciclismului mondial.

Tot la nivelul echipelor, trebuie să trecem în revistă și prezența a trei echipe românești. Ca de obicei, echipa națională a României va participa și în acest an la Sibiu. Alături de ei, îi vom avea și pe Giotti-Victoria Savini Due și Team Novak. Totodată, Eduard Grosu va concura la Sibiu alături de Nippo Delko One Provence.

La fel ca la edițiile precedente, Turul Ciclist al Sibiului ne propune un prolog în centrul Sibiului ca punct de start al competiției. Prima etapă, cea de vineri, va avea finalul în cățărare la Bâlea Lac. Sâmbătă va fi primul final destinat sprinterilor, în ce timp, în ultima zi de concurs vom avea două subetape. Etapa 3A prevede un contratimp individual foarte dificil, în cățărare, cu finalul la Arena Platoș Păltiniș, în timp ce, finalul regal va reveni sprinterilor grație subetapei 3B, care va avea finalul în Piața Mare din Sibiu.

Pauza forțată din cauza pandemiei a luat sfârșit. Cu toate acestea, măsurile excepționale nu vor lipsi de la competiția sibiană. În cazul nefericit în care va fi depistat un caz pozitiv de Coronavirus, Turul Ciclist al Sibiului va fi oprit imediat. De asemenea, accesul publicului va fi interzis la toate etapele. Greu cu ciclismul în vremea Coronavirusului, nu-i așa?

 

Foto – Turul Ciclist al Sibiului

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.