Photo - Bora Hansgrohe

Astăzi a avut loc prima etapă, cea regină din Turul Ciclist al Sibiului, cu o lungime de 183 de kilometri și finișul la Bâlea Lac, rutierii traversând faimosul Transfăgărășan. Cățărarea a reprezentat un adevărat test pentru întregul pluton, dar partea bună a fost că vremea a ținut cu rutierii.

La scurt timp de la începutul etapei, s-a format prima evadare formată din Ivar Slik (ABLOC), Valère Thiébaud (ARKOS), Ferronato (Team Friuli), Andrea Meucci (Amore e Vita), Pawel Bernas (Mazowsze Serce) și Sykała (Voster-ATS) care s-au îndepărtat de pluton la 1 minut și 50 de secunde după 15 kilometri. Ecartul a crescut la 4:32 la primul sprint intermediar, câștigat de Bernas (MSP), urmat de Slik și Ferronato. Plutonul era condus de Bora Hansgrohe și Bike Aid, alături de liderul Nikodemus Holler.

Ecartul dintre evadați și pluton a crescut până la 6:30, iar după 65 de km din cursă, Ivar Slik a fost primul la al doilea sprint intermediar, cu Andrea Meucci pe al doilea loc și Bernas pe 3. După aproape 100 de kilometri, Eduard Novak a abandonat cursa, iar rutierul de la Team Friuli, Feronato, a câștigat al treilea sprint intermediar. Plutonul a început să pedaleze mai puternic, ecartul scăzând la 2 minute. La ultimul sprint, de la Avrig, s-a impus Bernas.

Evadarea formată de la începutul cursei a fost prinsă de pluton în ultimii 18 kilometri. Tricoul galben purtat de Holler nu s-a menținut în pluton, iar Gregor Muhlberger (Bora Hansgrohe) și Rochas Remy (Nippo) au atacat și au fost urmați de Patric Konrad și Matteo Badilatti. Piotr Brozyna, Lucas de Rossi și Davide Rebelin au format grupul urmăritor.

Gregor Muhlberger a trecut primul linia de sosire, cu Patric Konrad pe locul 2, după ce au atacat în ultimii kilometri. Serghei Țvetcov a fost cel mai puternic român al etapei (locul 38 în clasamentul general), preluând tricoul roșu, Erik Bergstrom preia tricoul pentru cel mai bun tânăr, Gregor Muhlberger îmbracă tricoul alb, iar Patric Konrad preia tricoul de lider.

Topul 10 al primei etape

 1. Gregor Muhlberger
 2. Patric Konrad
 3. Matteo Badilatti
 4. Remy Rochas
 5. Piotr Brozyna
 6. Luka Wakermann
 7. Davide Rebelin
 8. Erik Bergstrom Frisk
 9. Raul Colombo
 10. Harel Hnik

Clasamentul general după prima etapă

 1. Patric Konrad – 4:55:54
 2. Gregor Muhlberger – 4:55:57
 3. Matteo Badilatti – 4:56:47
 4. Remy Rochas – 4:57:14
 5. Luka Wakermann – 4:58:34
 6. Piotr Brozyna – 4:59:32
 7. Erik Bergstrom Frisk – 5:00:34
 8. Davide Rebelin – 5:00:34
 9. Harel Hnik – 5:00:39
 10. Raul Colombo – 5:01:04

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.