După o perioadă îndelungată de pauză forțată datorată pandemiei de Coronavirus, ciclismul de înaltă ținută revine în forță. Un anunț de maxim interes a fost făcut astăzi de organizatorii Turului Italiei, RCS Sport. Dacă inițial Turul Italiei din 2020 trebuia să pornească din Budapesta, capitala Ungariei, noul start va fi dat din Sicilia.

Astfel, Turul Italiei va pleca la drum pe 3 octombrie cu un contratimp individual în Sicilia. Alte trei etape vor avea loc în faimoasa regiune italiană, cea mai importantă fiind cea cu finalul în ascensiune pe Etna.

Turul Italiei va porni din Sicilia pentru a noua oară în istorie, după edițiile din 1930, 1949, 1954, 1976, 1986, 1989, 1999 și 2008. Prima etapă va fi contratimpul individual desfășurat pe o distanță 16km, cu startul la Monreale și finalul la Palermo. A doua etapă, cu o distanță de 150 de km, va avea loc între Alcarno și Agrigento.

Primul final în ascensiune din Turul Italiei va avea loc în etapa a treia, desfășurată pe o distanță de 150 de km, cu startul la Enna și finalul pe Etna. Ultima etapă din Sicilia va avea în a patra zi de concurs, cu o etapă de 138 de km, cu startul din Catania și finalul la Villafranca Tirrena.

Inițial, aceste etape erau programate să se desfășoare după primele trei zile de concurs din Ungaria. Cu toate acestea, pandemia de Coronavirus a stricat planurile tuturor, organizatorii italieni fiind nevoiți să reprogrameze din mers calendarul Turului Italiei din acest an.

Turul Italiei din 2020 va avea loc în perioada 3 octombrie-25 octombrie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.