Photo: Hennes Roth/BettiniPhoto©2019

Cu patru cățărări în program (Dealul Dăii, Vard, Cisnădioara și Călugăru) și trei sprinturi intermediare (Nocrich, Agnita și Avrig), plutonul a pedalat astăzi o distanță de 181 de kilometri. Finișul a fost unul destinat sprinterilor, iar printre marii favoriți ai zilei au fost germanul Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe), românul Eduard Grosu (Nippo Delko), Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation) și Lucas Carstensen.

Ploaia le-a dat de furcă cicliștilor în timpul etapei, dar vremea a devenit stabilă între timp. La vârful primei cățărări a zilei, Remy Rochas (Nippo Delko) a trecut primul, urmat de Gregor Muhlberger (Bora Hansgrohe) și Justin Wolf (Bike Aid). Cinci rutieri s-au desprins apoi din pluton: Dementyev (TNV), Emil Dima (Giotti Victoria-Savini Due), Weulink (ABC), Bernas (Mazowsze Serce), pentru a-și apăra tricoul albastru, și Tomasz Budzinski (Wibatech), depărtându-se la 2 minute și jumătate. Bernas a fost prins de pluton, iar restul au condus cursa pentru mult timp.

În cățărarea de la Vard, Tomasz Budzinski a venit pe primul loc, urmat de Weulink și Dima. Între timp, Israel Start-Up Nation și Bora Hansgrohe preluau controlul în pluton. Ecartul a devenit mai mare, la 3:50, după ce plutonul a fost oprit la o cale ferată. După 103,2 kilometri din cursă, Weulink câștigă ultimul sprint intermediar, urmat de Dementyev și Emil Dima.

În ultimii 50 de kilometri din cursă, evadarea se mai afla la 2 minute și 50 de secunde distanță de pluton, iar pe penultima urcare, Dementyev s-a desprins de restul colegilor din evadare. Pe ultima cățărare a zilei, cei trei rămași în evadare au fost prinși de pluton, iar acesta, la rândul său, s-a desprins în mai multe grupuri. Cel fruntaș îi avea în componență pe Pascal Ackermann, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov.

Sprintul de la final a fost unul strâns, plutonul fiind aproape compact. Germanul celor de la Bora Hansgrohe nu a avut rival și s-a impus în această etapă, urmat de Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation) și Riccardo Stacchiotti. Eduard Grosu a sosit pe locul al patrulea, dar cu o altă șansă în etapa de mâine.

Topul 10 al etapei a doua

  1. Pascal Ackermann
  2. Rudy Barbier
  3. Riccardo Stacchiotti
  4. Eduard Grosu
  5. Adam Toupalik
  6. Patryk Stosz
  7. Pawel Bernas
  8. Filippo Fiorelli
  9. Lars Kulbe
  10. Petr Kelemen

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.