La fel ca în anii trecuți, ultima zi a Turului Ciclist al Sibiului ne-a obișnuit cu o etapă desfășurată în două părți – un contratimp individual de 12.5 kilometri cu finiș în cățărare la Arena Platoș și o ultimă parte destinată sprinterilor, cu finișul în Centrul Istoric al Sibiului şi o lungime de 109 kilometri. Ediția aniversară a Turului Ciclist a Sibiului a fost cu adevărat una specială, atât prin rutierii din pluton, cât și prin dominația oferită de Bora Hansgrohe.

După ce în prima parte a zilei Emil Dima și Serghei Țvetcov s-au făcut remarcați prin puterea de care au dat dovadă și prima poziție pe care au ocupat-o, pe rând, în clasamentul zilei, contratimpul individual a fost câștigat de Gregor Muhlberger (Bora Hansgrohe) care fură tricoul galben de la colegul său Patrick Konrad, cel din urmă ajungând pe locul 3. Serghei Tvetcov a terminat pe locul 6, iar Emil Dima pe 13 în clasamentul etapei.

19 rutieri au fost eliminaţi după contratimp, printre care Paterski (Wibatech Merx), Carstensen (Bike Aid), Guardini (Giotti Vitoria), Pelucchi (Bardiani CSF), Barbier (Israel Start-Up Nation), Sisr (Elkov-Kasper) & Slik (ABLOC).

Nici în cea de-a doua parte a zilei nu au lipsit emoția și atmosfera frumoasă. Încă de la începutul etapei au fost încercări de formare a unor evadări, dar au fost înghițite de pluton. Prima care însă s-a consolidat și s-a desprins de restul rutierilor a fost formată din Valère Thiébaud, Meindert Weulink (aBloc) și Andrea Pietrobon, creând un ecart de 1 minut și 10 secunde după prima jumătate de oră de cursă, însă evadarea a fost prinsă în ultimii 55 de kilometri.

Câștigătorul singurului sprint intermediar al zilei a fost Petr Kelemen (CCC), urmat de Nikodemus Holler (Bike Aid) și Frisk Bergstrom. O nouă evadare a fost formată din Stijn Appel (ABLOC) & Gabriele Petrelli (Friuli) cu un avantaj de 50 de secunde în ultimii 40 de kilometri din etapă, iar plutonul era condus de Bora Hansgrohe, Israel Start-Up Nation şi Nippo Delko One Provence.

În ultimii 25 de kilometri, distanţa dintre evadare şi pluton era de 45 de secunde, însă în ultima parte a cursei, cei doi rutieri din frunte au fost prinşi. Bora a preluat controlul până la sprintul din Piaţa Mare, iar Eduard Grosu s-a aflat în roata lui Pascal Ackermann. Germanul a câştigat, dus până la linia de finish de colegul său Michael Schwarzmann, urmaţi de Grosu.

Câştigătorul ediţiei aniversare este Gregor Muhlberger, care îmbracă la final tricoul verde şi cel alb pe lângă cel galben, cel mai bun tânăr al competiţiei rămâne Erik Bergstrom, Pawel Bernas este cel mai bun sprinter, iar Serghei Ţvetcov rămâne cel mai bine clasat român, urmat în acest clasament de Eduard Grosu, Emil Dima, Iustin Vaidian şi Adi Marcu.

Topul 10 al etapei de astăzi

 1. Pascal Ackermann
 2. Michael Schwarzmann
 3. Eduard Grosu
 4. Adam Toupalik
 5. Davide Appollonio
 6. Lars Kulbe
 7. Patrzk Stosz
 8. Emanuele Onesti
 9. Filippo Fiorelli
 10. Federico Burchio

Clasamentul general al turului (top 10)

 1. Gregor Muhlberger – 11:36:44
 2. Patric Konrad – 11:37:45
 3. Matteo Badilatti – 11:38:36
 4. Remy Rochas – 11:39:31
 5. Piotr Brozyna – 11:42:06
 6. Luca Wakermann – 11:42:38
 7. Adne van Engelen – 11:44:25
 8. Davide Rebellin – 11:44:31
 9. Marco Tizza – 11:44:43
 10. Filippo Fiorelli – 11:44:48

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.