A 42-a ediție a Turului Burgos a debutat astăzi în condiții meteo sublime. Un soare intens strălucea în centrul orașului Burgos, iar cicliștii angrenați în întrecerea iberică erau montați pentru o zi de spectacol pe străzile Spaniei. Deloc întâmplător, o evadare s-a format imediat după start. Patru rutieri au decis că e momentul oportun să iasă la atac.

Jetse Bol, Martin Gotzon, Diego Sevilla și Kiko Galvan au fost cei care au decis că e momentul oportun să-și împarte onorurile în prima evadare din Turul Burgos. Evadarea a luat proporții serioase, avantajul maxim față de pluton fiind la un moment dat și de peste patru minute. Totuși, încet, dar sigur, oamenii cu șanse la victoria de etapă au mărit tempoul, atacanții fiind în cele din urmă prinși de un pluton care rula cu o viteză din ce în ce mai mare.

Un moment realmente surprinzător a fost dat de atacul ușor intempestiv dat de Remco Evenepoel. Ofensiva flamandului a fost una modestă, el fiind repede anihilat de rivalii săi alertați de șarja total neașteptată. După acest moment imprevizibil, plutonul a rulat compact, fără prea mari emoții către finalul etapei.

Ceea ce părea a fi un sprint masiv cu o ușoară cățărare, s-a sfârșit prin a fi un one man show marca Felix Grossschartner. Cu mai puțin de 800 de metri înainte de finalul etapei, germanul a dat un asalt devastator, suficient pentru a nu mai fi prins de nimeni și pentru a continua seria victoriilor de etapă pentru Bora-hansgrohe.

Joao Almeida și Alejandro Valverde au completat podiumul zilei, în timp ce, top cinciul de la Mirador del Castillo a fost încheiat de Alex Aranburu și Mikel Landa. Printre primii clasați în etapa de astăzi, i-am mai regăsit, în ordine, pe David Gaudu, Jon Aberasturi, Jay McCarthy, Matteo Trentin și Remco Evenepoel. Având în vedere că astăzi am avut prima etapă, clasamentul general coincide cu clasamentul etapei. Prin urmare, Felix Grossschartner conduce în clasamentul general în fața lui Joao Almeida și Alejandro Valverde.

Turul Burgos va continua mâine cu etapa a doua, programată să se desfășoare între Castrojeriz și Villadiego, pe o distanță de 168 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.