Pandemia de Coronavirus a forțat cetățenii britanici să găsească metode alternative pentru deplasarea cotidiană. Astfel, guvernul din Marea Britanie tocmai a promulgat o lege prin care susține atât îmbunătățirea infrastructurii dedicate bicicliștilor, cât și a încurajării mersului cu bicicleta.

Cabinetul condus de Boris Johnson va garanta un buget de două miliarde de lire sterline pentru a încuraja mersul cu bicicleta. Conform planului elaborat de guvernul conservator de la Londra, vor fi construite câteva mii de kilometri de piste special amenajate pentru bicicliști. De asemenea, în planul elaborat de Boris Johnson, vor exista programe speciale pentru cei care doresc să învețe să meargă cu bicicleta.

“Mersul cu bicicleta și mersul pe jos joacă un rol fundamental în această perioadă plină de probleme atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru mediul înconjurător. Grație celor două miliarde de lire sterline alocate în strategia noastră, dorim să încurajăm construcția a câtorva mii de kilometri de piste noi dedicate pentru ciclism, dar și pentru antrenarea celor care doresc să învețe să meargă cu bicicleta.” a declarat Boris Johnson prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare.

Această veste nu este una tocmai surprinzătoare. Conform unor statistici prezentate în luna iunie de presa din Insulă, britanicii au cumpărat deja peste un milion de biciclete noi de la începutul pandemiei de Coronavirus.

De altfel, Marea Britanie este recunoscută ca fiind o forță în ciclismul mondial, cu numeroase victorii atât în cursele de șosea, cât și în cele de velodrom. Printre cele mai sonore nume din ultimul deceniu enumerăm cele ale lui Chris Froome, Sir Bradley Wiggins, Sir Chris Hoy, Mark Cavendish, Geraint Thomas, Simon și Adam Yates sau Jason Kenny.

Foto – Boris Johnson/Facebook

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.