A doua zi de concurs din Turul Burgos a debutat în aceleași condiții meteo excepționale pentru ciclism. Un soare strălucitor și un cer senin impecabil i-a întâmpinat pe cicliștii plutonului din Turul Burgos. Startul festiv a fost dat Castrojeriz, iar finalul era programat la Villadiego, după un parcurs de 168 de kilometri. Toate pronosticurile mizau spre un sprint masiv.

Ziua de concurs a debutat, în mod tradițional, cu o evadare. Cinci temerari au fost cei care s-au desprins din pluton. Joel Nicolau, Angel Fuentes, Riccardo Verza, Kiko Galvan și Alessandro Fedeli au fost cei care și-au încercat norocul în această după-amiază. Cvintetul fruntaș a etalat un ritm solid, avantajul lor maxim fiind la un moment dat de 4:55. Totuși, pe măsură ce ne apropiam de finalul zilei, plutonul a mărit tempoul, iar, cu 15 kilometri înainte de final, cei cinci au fost pe deplin contopiți în pluton.

Din acest moment al cursei, toate indiciile mergeau înspre un sprint masiv. Scenariul părea că va fi respectat întru totul, până când, Fernando Gaviria a decis că e momentul să strălucească. Columbianul a dat un atac devastator cu aproximativ 400 de metri înainte de final și și-a adjudecat la pas victoria în a doua etapă din Turul Burgos.

Arnaud Demare a rămas spectator la efortul senzațional al rivalului său columbian, fiind nevoit să se mulțumească cu locul secund. Podiumul etapei a fost completat de Sam Bennett, în timp ce, Matteo Trentin și Jon Aberasturi au completat top cinciul zilei. Printre primii zece clasați astăzi, i-am mai regăsit, în ordine, pe Jasper Stuyven, Giacomo Nizzolo, Edward Theuns, Pascal Eenkhorn și Mikel Aristi.

În clasamentul general din Turul Burgos continuă să conducă același Felix Grossschartner. El este acum urmat de Jon Aberasturi și Matteo Trentin, în timp ce, Jasper Stuyven și Giacomo Nizzolo completează top cinciul provizoriu al ierarhiei la general.

Turul Burgos va continua mâine, 30 iulie, cu etapa a treia, programată să se desfășoare între Sargentes de la Lora și Picon Blanco, pe o distanță de 150 de kilometri.

Foto – Bettini Photo

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.