Etapa 4 din Vuelta Burgos s-a desfășurat între Gumiel de Izan și Roa de Duero pe o lungime de 164 kilometri aproape plați. Toată lumea se aștepta la un sprint masiv al plutonului în care specialiști precum Fernando Gaviria (UAE Team Emirates), Arnaud Demare (Groupama-FDJ), Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep), Matteo Trentin (CCC Team), Jon Aberasturi (Caja Rural-Seguros RGA), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling) să își dispute victoria. Etapa nu a avut nicio ascensiune consemnată, prin urmare clasamentul celor mai buni cățărători va rămâne la fel ca în ziua precedentă în care spaniolul Gotzon Martin Sanz (Euskatel Euskadi) a rămas lider datorită punctelor acumulate zilele trecute în care a făcut parte din mai multe evadări. Această etapă îi va duce rutieri spre etapa decisivă a turului, cea de-a cincea, cu sosirea de la Las Lagunas de Neila unde se va decide câștigătorul turului.

Evadarea zilei a fost formată încă din primii 15 kilometri ai etapei și i-a cuprins pe Txomin Juaristi (Euskaltel), Diego Sevilla, Alejandro Ropero și Riccardo Verza (Kometa), Damiano Cima (Gazprom) și Willem Smit (Burgos BH) și a ajuns la o distanță de aproape 5 minute de pluton. Rutierii evadați au fost prinși pe rând, iar cu 12 kilometri înainte de final, evadarea a fost neutralizată. Apoi cu doar 9 kilometri până la sosire, o căzătură a avut loc în mijlocul plutonului, printre victime aflându-se Francisco Galvan (Kern Pharma), David de la Cruz (UAE) și Simone Velasco (Gazprom). Aceștia nu au putut să recupereze timpul pierdut și să revină alături de grupul fruntaș.

Profitând de o altă căzătură în ultimul kilometru (printre victime fiind și Jacopo Guarnieri, lansatorul lui Demare) și de traseul în urcare, Sam Bennett s-a distanțat și a câștigat lejer cu câțiva metri în fața rivalilor săi. Pe locul 2 a fost Arnaud Demare și pe 3 Giacomo Nizzolo. După locul 3 în etapa 2 din Vuelta Burgos, irlandezul Bennett a reușit să aducă o doua victorie consecutivă pentru echipa sa, Deceuninck QuickStep, după superba reușită a lui Remco Evenepoel de pe Picon Blanco și a treia sa victorie în neobișnuitul sezon 2020.

Clasamentul general a rămas neschimbat ca poziții: lider Evenepoel, Bennett la 18 de secunde, Landa la 32 de secunde, Chaves la 35 de secunde, Joao Almeida la 45 de secunde, Carapaz la 52 de secunde, Hermans la 1:02, Aru la 1:13, De la Cruz la 1:42, iar pe locul 10 Mikel Nieve la 1:45, cu mențiunea că toți rutierii de la Hermans până la Nieve au pierdut câteva secunde, ajungând la o distanță de peste un minut de liderul cursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.