În aceeași zi cu anularea Turului de l’Avenir, Turul Franței al tinerilor, în Franța a început prima cursă ciclistă după pandemie: Route d’Occitanie – La Dépêche du Midi. Francezii sunt prezenți la start cu un trio de favoriți format din Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Romain Bardet (AG2R La Mondiale) și campionul național pe șosea al Franței, Warren Barguil (Arkea-Samsic). Echipele franceze AG2R La Mondiale și Groupama-FDJ oferă sprijin puternic liderilor săi, Bardet și Pinot. Bardet va avea doi cățărători foarte puternici alături de el, pe francezii Pierre Latour și Alexis Vuillermoz, în timp ce Pinot va avea alături pe compatrioții săi, Valentin Madouas și Sebastien Reichenbach. Ineos a venit cu o echipă foarte puternică pentru nivelul cursei formată din Egan Bernal, deținătorul Turului Franței, Chris Froome, Jonathan Castroviejo, Dylan van Baarle, Andrey Amador, Tao Geoghegan-Hart și Pavel Sivakov.

Alte nume importante prezente în cursă sunt Miguel Angel Lopez, a cărui echipă Astana dispune și de alții rutieri foarte buni, precum Omar Fraille și Luis Leon Sanchez. Trek Segafredo i-a aliniat la startul turului printre alții, pe Richie Porte și Bauke Mollema. Ținând cont că Nairo Quintana își amână întoarcerea la curse până săptămâna viitoare la Mont Ventoux Denivele Challenge, Warren Barguil va fi liderul echipei Arkea Samsic.

Primele două etape din Route d’Occitanie vor fi rezervate sprinterilor precum Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie), Sonny Colbrelli (Bahrain), Bryan Coquard (B&B Hotels) și Elia Viviani care va dori să obțină prima victorie pentru noua sa echipă Cofidis. Apoi vor urma etape cu ascensiuni foarte importante precum Port de Balès, Col de Peyresourde și Col de Beyrède.

Etapa 1 s-a desfășurat între Saint-Affrique și Cazouls-Lès-Béziers pe o distanță de 187 de kilometri cu 2 ascensiuni de categoria 2 pe parcurs. A fost o etapă cu temperaturi de peste 40°C și a fost marcată de lunga evadare a unui grup format de Lilian Calmejane (Total Direct Energie), Theo Delacroix (Circus Wanty Gobert), Antonio Angulo (Euskaltel-Euskadi), Andreas Kron (Riwal Readynez) și Marti Marquez (Kern Pharma) care a ajuns la un avans de maxim 5 minute. Evadații au fost prinși cu 15 kilometri înainte de final, sub trena dusă de Ineos.

Francezul Bryan Coquard (B&B Hotels-Vital Concept) a câștigat la sprint etapa de debut, devansându-i cu foarte puțin pe italienii Elia Viviani (Cofidis) și Sonny Colbrelli (Bahrain McLaren) și a preluat tricoul de lider în clasamentul general. Din cauza unei căzături în ultimii kilometri, s-au produs diferențe între favoriți, doar Bernal și Bardet au terminat în grupul fruntaș, pe pozițiile 6 și 8, dar toți rutierii au primit timpul plutonului. Printre cei care au căzut s-a numărat și Thibaut Pinot care a suferit doar câteva julituri. Din păcate, Edi Grosu nu a terminat etapa și a abandonat Route d’Occitanie. Căldura excesivă și ascensiunile de pe parcurs s-au dovedit a fi obstacole greu de depășit.

Coquard a obținut o victorie după o pauză de un an și a declarat că această cursă este o foarte bună pregătire pentru obiectivul principal al sezonului, Turul Franței (29 august – 20 septembrie).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.