Poză: Justin Setterfield/Getty Images

Etapa 2 din Route d’Occitanie s-a desfășurat între Carcassone și Cap Découverte și a avut 174,5 kilometri cu 3 ascensiuni de categoria a treia, ultima dintre ele cu 11 kilometri înainte de linia de final.

A fost o etapă cu peisaje superbe în departamentul Haute Garonne. După un început prin podgoriile Aude, rutierii au intrat în Haute-Garonne prin urcarea lungă spre Montée du Sor, apoi pe coborâre peisajul a fost marcat de lacul Saint-Ferréol și apoi de traversarea comunei Revel. Traseul a fost înșelător de calm prin Puylaurens, Graulhet și până pe malurile râului eponim. Apoi, plutonul a urcat prin Albi spre vârful Cagnac-les-Mines. Prima traversare a liniei de sosire a fost o ocazie pentru sprinteri să se acomodeze cu Voie Jalabert, înainte de o buclă marcată de trecerea pe Cordes-sur-Ciel. Situată la mai puțin de 15 km de finalul de la Cap Découverte va fi și ascensiunea pe Monestiés.

La Cap Découverte a avut loc contratimpul individual din Turul Franței 2003 unde Jan Ullrich (aflat atunci Bianchi) l-a învins pe Lance Armstrong (US Postal) cu aproape 2 minute, etapa în care germanul a câștigat cel mai mult timp față de american și s-a apropiat la 34 de secunde de acesta în clasamentul general. La finalul Turului din 2003, tot americanul a terminat primul.

La începutul zilei, Romain Bardet (AG2R La Mondiale) a suferit o căzătură umărul său stâng, dar totul a părut în regulă și a putut să revină repede în pluton. 6 rutieri au evadat și au luat chiar 7 minute avans plutonului: Nikodemus Holler (Bike Aid), Samuel Leroux (Natura4ever – Roubaix – Lille Metropole), Fumiyuki Beppu (Nippo Delko Provence), Michal Paluta (CCC), Emil Vinjebo (Riwal Readynez Cycling Team) și Ibai Azurmendi (Euskaltel – Euskadi).

Cofidis, B&B Hotels, Bahrain McLaren și Total Direct Energie, echipele cu interes ca etapa să se încheie cu un sprint masiv, au dus trena ca să prindă evadarea. Ultimul evadat, Vinjebo a fost prins cu 3 kilometri înainte de final.

La sprintul pentru victoria de etapă, italianul Sonny Colbrelli de la Bahrain McLaren s-a dovedit a fi cel mai puternic și a câștigat. Podiumul a fost completat de câștigătorul primei etape din Route d’Occitanie, Bryan Coquard (B&B Hotels-Vital Concept) și de Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie). Este prima victorie a sezonului 2020 și cea de-a 26 din carieră pentru Colbrelli, dar prima de la succesul din GP Bruno Beghelli din Octombrie 2019.

Spre finalul etapei a avut loc o căzătură în pluton în care a fost implicat și Tao Geoghegan Hart (Ineos). Chiar dacă nu a fost nimic grav, englezul nu a putut să ajungă plutonul din urmă.  Și alți rutieri de la Ineos nu au sosit cu plutonul: Jonathan Castroviejo, Andrey Amador, Dylan van Baarle. Bryan Coquard rămâne lider în clasamentul general, pe locul 2 se află Colbrelli la 2 secunde, pe 3 Elia Viviani (Cofidis) la 10 secunde, pe 4 Lilian Calmejane (Total Direct Energie) la 11 secunde, iar top 5 este încheiat de Niccolo Bonifazio la 12 secunde. Este o zi foarte bună pentru echipa Bahrain care a mai înregistrat un succes în Circuitul Getxo printr-un alt italian, Damiano Caruso.

În Franța adunările de până la 5000 de persoane sunt permise atât timp cât se poartă mască de protecție. Este o țară în care distanțarea socială nu este obligatorie, și de aceea se poate ajunge la sosiri de etapă foarte aglomerate ca la Cap Découverte. Echipa Ineos a depus o plângere către organizatori și UCI din cauza faptului că spectatori fară măști de protecție stau foarte aproape de cicliști. Este de urmărit ce se va întâmpla cu măsurile de prevenire având în vedere că în mai puțin de o lună ar trebui să debuteze Turul Franței.

Etapa 3 va avea 3 cățărări de categoria 1 în Pirinei (Port de Balès, Col de Peyresourde, Col de Beyrède). Această etapă probabil va decide câștigătorul din Route d’Occitanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.