Poză: Luc Claessen/Getty Images

A 103 ediție Giro dell’Emilia s-a desfășurat între Casalecchio di Reno și San Luca pe o distanță de 199,7 kilometri. Una din cele mai vechi curse cicliste din Italia care a debutat în 1909, își va alege învingătorul ca în fiecare an pe legendarul deal San Luca. Aflat chiar lângă orașul Bologna, această ascensiune va avea de 2,1 kilometri cu o pantă medie de 10%, dar vor fi porțiuni și cu pante de 20%. Cei mai importanți rutieri prezenți în cursă au fost: Jakob Fuglsang, Alexandr Vlasov, Vincenzo Nibali, Diego Ulissi, Joao Almeida, Giulio Ciccone, Ivan Sosa, Andrea Bagioli, Jay McCarthy, Tao Geoghegan Hart, Eddie Dunbar.

Aleksandr Vlasov (Astana) a câștigat Giro dell’Emilia după ce l-a prins și depășit pe evadatul João Almeida (Deceuninck-QuickStep) pe abrupta ascensiune San Luca de deasupra Bologna. Tânărul portughez a evadat dintr-un grup de mari favoriți la începutul penultimului tur din circuitul final și a ajuns la avansul de 35 de secunde la intrarea în ultimul tur de 9 kilometri. Almeida încă mai avea un avans de jumătate de minute la trecerea pentru ultima dată pe Arco del Meloncello. Părea un avans decisiv, dar rusul Vlasov a avut altă părere și a atacat cu 1,5 kilometri rămași. Coechipierul lui Almeida, Andrea Bagioli a încercat să ia roata rutierului de la Astana, dar nu a putut să facă asta. Vlasov l-a prins pe Almeida cu 600 metri înainte de final și l-a depășit pentru a obține a treia victorie a sezonului. Rusul a câștigat o etapă în martie din Tour de la Provence, apoi Mont Ventoux Dénivelé Challenge mai devreme în această lună. Totodată Vlasov s-a clasat pe locul 3 în Il Lombardia (unde l-a ajutat pe Fuglsang să câștige) și pe 4 în Gran Piemonte câștigată de George Bennett.

Almeida a reușit să își păstreze poziția secundă, iar Diego Ulissi (UAE Emirates) a terminat pe locul 3 în fața lui Eddie Dunbar (Ineos). Câștigătorul Il Lombardia Jakob Fuglsang (Astana) și Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) au terminat în top 10 și au avut șanse la victorie până la finalul cursei, dar niciunul dintre noi nu au putut face față accelerații lui Vlasov.

Forma lui Aleksandr Vlasov îl face pe rus unul dintre favoriții câștigării Giro 2020. Să vedem dacă are experiența și forța psihică necesară unei competiții de 3 săptămâni.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.