Aflat în continuare într-o situație incertă privind contractul său cu Mitchelton-Scott, Adam Yates pare tot mai aproape de Team Ineos. Britanicul, în vârstă de 28 de ani, evoluează încă din 2014 alături de Mitchelton-Scott, sezon în care și-a și făcut debutul în ciclismul profesionist.

Zvonurile privind mutarea lui Yates la Team Ineos au devenit tot mai puternice din momentul în care el nu și-a prelungit contractul care expiră la finele acestui sezon, în timp ce, Simon, fratele său geamăn, și-a prelungit înțelegerea cu gruparea australiană până la finele lui 2022.

De-a lungul scurtei sale cariere, Yates a avut câteva rezultate de mare anvergură. Tânărul rutier britanic și-a adjudecat victoria în clasamentul tricoului alb, destinat celui mai bun tânăr, în ediția Turului Franței din 2016. Tot atunci, el a reușit cea mai bună clasare în vreun clasament general al unui mare tur, grație clasării pe locul al patrulea la finalul cursei franceze.

În ultimii doi ani, Adam Yates a avut rezultate mai curând mixte, el nereușind să rupă gura târgului în marile tur. În sezonul recent reluat, britanicul a încheiat Criteriul Dauphine pe 17, departe de pretențiile sale de challenger pentru victoria finală din Turul Franței.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.