La doar câteva ore după anunțul șoc privind absența lui Chris Froome din Turul Franței, britanicul a venit cu primele impresii despre situația ivită. Așteptat cu mare fast la startul Marii Bucle, Chris Froome nu a fost selectat de Team Ineos și va absența din cea mai mare competiție ciclistică de pe mapamond pentru al doilea an consecutiv.

Totuși, situația de la Ineos nu este chiar atât de dramatică precum pare. În urma discuțiilor din interiorul echipei, Chris Froome va fi unicul lider pentru ediția din acest an a Turului Spaniei, obiectivul britanicului fiind victoria în clasamentul general, la ultimul său mare tur alături de teamul britanic.

„Cu siguranță este o ajustare din mers pentru mine. Cred însă cu tărie, că după experiențele neplăcute de anul trecut, mă pot declara norocos că mai pot concura. Nu eram foarte convins că voi putea ajunge la forma maximă la Turul Franței, așa că Turul Spaniei pare acum un obiectiv mai realist.” a declarat marele campion britanic.

„Până la urmă, lumea trebuie să țină cont de faptul că revin după o accidentare înfiorătoare. Recuperarea este completă, dar toată situația a reprezentat un șoc imens pentru mine. Mă bucur că știu exact pentru ce mă pregătesc de acum încolo. Acum știu care este obiectivul meu principal și sper ca echipa să facă o figură frumoasă în Turul Franței. Cursa va fi una foarte dificilă, dar am mare încredere în Egan și în echipa construită în jurul lui.” a conchis Froome.

Chris Froome a obținut de-a lungul prodigioasei sale cariere patru succese în Turul Franței, britanicul impunându-se în edițiile din 2013, 2015, 2016 și 2017. Anul trecut, Chris Froome a absentat după o accidentare horror suferită în Criteriul Dauphine. Nici în Turul Spaniei palmaresul său nu este chiar rău, el câștigând în 2011 și 2017, prima victorie fiind adjudecată la masa verde după descalificarea lui Juan Jose Cobo Acebo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.