Pandemia de Coronavirus a dat planurile tuturor peste cap, iar lumea ciclismului nu a fost deloc scutită de probleme. Plasat inițial în Elveția, campionatul mondial de ciclism pe șosea, programat să se desfășoare între 20-27 septembrie, a rămas fără gazdă, după ce un set de legi impuse recent în Țara Cantoanelor împiedică organizarea evenimentelor sportive cu mulți participanți.

Astfel, Italia ar putea prelua organizarea campionatelor mondiale de șosea. Mai exact, organizatorii Turului Toscanei au propus ca evenimentul din Elveția să aibă loc în regiunea lor. Turul Toscanei este programat să se desfășoare în 16 septembrie, în timp ce, Coppa Sabatini, o altă competiție importantă din regiune, ar urma să aibă loc a doua zi, pe 17 septembrie.

Organizatorii curselor din regiunea Toscanei urmează să anunțe traseul pentru cele două concursuri și echipele care vor lua startul, pe 3 septembrie. De altfel, forurile locale au confirmat recent faptul că au toată logistica necesară pentru a organiza cursele campionatului mondial de șosea în Valdera.

Dacă UCI va ajunge la un consens cu autoritățile din Italia, Toscana va găzdui campionatul mondial pentru a doua oară în ultimul deceniu, după ediția din 2013, atunci când s-au impus Rui Costa (cursa de șosea) și Tony Martin (contratimp individual).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.