După o perioadă lungă de certitudine asupra viitorului echipei Mitchelton-Scott, formația australiană a revenit pe linia de plutire cu situația financiară. O primă veste în acest sens este dată de semnarea de prelungirea înțelegerii cu Simon Yates, unul dintre cei mai promițători cicliști ai momentului.

În vârstă de 28 de ani, Simon Yates concurează pentru echipa australiană din 2014, de la debutul carierei sale de ciclist profesionist. De-a lungul scurtei sale cariere, Simon Yates a bifat câteva victorii foarte importante. Britanicul s-a impus în ediția din 2018 a Turului Spaniei, după ce, în același an, a impresionat întreaga comunitate ciclistică cu o evoluție de senzație în Turul Italiei.

Dacă viitorul lui Simon Yates a fost asigurat pentru următoarele două sezoane, situația lui Adam, fratele său geamăn, rămâne în continuare. Zvonuri tot mai puternice susțin că Adam Yates va concura începând cu sezonul 2021 pentru Team Ineos.

Înaintea debutului acestui sezon, viitorul echipei australiene părea incert, dar, în ultimul moment, Gerry Ryan, patronul echipei Mitchelton-Scott a anunțat că va finanța echipa pentru cel puțin încă două sezoane. De asemenea, cicliștii vor reveni la salariile inițiale, după ce, inițial au existat tăieri salariale majore pentru a putea salva echipa de la dezastru.

Simon Yates va conduce echipa Mitchelton-Scott în ediția din acest an a Turului Italiei, în încercarea sa de a răzbuna ratarea victoriei din 2018.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.