Poză: BettiniPhoto

Alejandro Valverde (Movistar) și Jonathan Castroviejo (Ineos) nu vor participa la Campionatele Naționale, ei fiind campionii en-titre ai Spaniei pe șosea, respectiv la contratimp.

Valverde nu își va apăra titlul național pe șosea, fiind într-un stagiu de antrenament în Alpi cu echipa sa Movistar. Într-un intervenție telefonică la RNE, Valverde a declarat că: “La momentul actual, există 2 echipe foarte puternice (Ineos și Jumbo-Visma) care sunt peste toate celelalte, dar cred că Movistar ar putea termina între primele 5 echipe în Turul Franței. Sperăm să avem senzații mult mai bune în Le Tour decât în cursele precedente și să obținem cel puțin o victorie de etapă”. Movistar a câștigat clasamentul pe echipe în 2015, 2016, 2018, 2019. Acestea fiind cele mai importante performanțe pentru echipa spaniolă în ultimele tururi. Mult prea puțin pentru ce și-au propus spaniolii înainte de cursă. De asemenea murcianul a spus că astăzi nu se vede concurând după sezonul 2021 și că speră să poată participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De asemenea rutierul de 33 de ani Jonathan Castroviejo este o piesă foarte importantă în angrenajul echipei Ineos pentru Turul Franței (29 august – 20 septembrie). Tocmai ce a participat în Route d’Occitanie, Tour de l’Ain și Criteriul Dauphiné, dar nu va încerca să cucerească al 6-lea său titlu de campion al Spaniei la contratimp pentru a se concentra pe Turul Franței.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.