După câteva săptămâni în care zvonurile privind plecarea lui Adam Yates de la Mitchelton-Scott au fost ordinea zilei, iată că, în cele din urmă, vestea îndelung așteptată s-a confirmat. Astfel, începând cu 2021, Adam Yates va evolua pentru Team Ineos.

În vârstă de 28 de ani, Adam Yates a fost un ciclist de referință în plutonul marilor competiții din ultimii ani. În scurta sa carieră profesionistă începută în 2014, Yates a reușit să-și adjudece victoria în clasamentul tricoului alb destinat celui mai bun tânăr la ediția din 2016 a Turului Franței. În ultimele două sezoane, rezultatele lui Yates au fost mai curând modeste, fratele său geamăn, Simon, fiind mult mai des în lumina reflectoarelor.

„Sunt foarte încântat că Adam ni se alătură în sfârșit. Simt că timingul este perfect, el fiind acum în apogeul carierei sale, iar noi pornim într-o nouă eră cu INEOS Grenadiers. Atitudinea pur britanică a lui Adam a fost doar unul dintre motivele pentru care am încercat să-l aducem în cadrul echipei. El știe cum să câștige, iar ambiția, determinarea și reziliența cu care concurează sunt atribute pe care ni le dorim.” a declarat Sir Dave Brailsford, directorul sportiv al echipei britanice.

„Posibilitatea de a concura într-o echipă britanică m-a făcut să iau această decizie. Am văzut cu ochii mei creșterea ciclismului ca fenomen social în Marea Britanie în timpul carierei mele și cred că acest fapt a fost posibil prin succesul rutierilor britanici care au evoluat pentru această echipă. Cred că e oportunitate extraordinară și simt că am luat decizia corectă la timpul potrivit.” a declarat Adam Yates.

Adam Yates a debutat în ciclismul profesionist alături de Mitchelton-Scott. Britanicul a concurat până la finele acestui sezon doar pentru echipa australiană, grupare în cadrul căreia evoluează și Simon, fratele său geamăn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.