Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) a câștigat și a doua etapă din Tirreno-Adriatico. Ca și ieri, germanul de la Bora s-a impus cu un avans de câțiva centimetri în fața columbianului Fernando Gaviria. Podiumul a fost completat de Rick Zabel (Israel Start-up Nation). Ackermann va purta în continuare tricoul de lider în clasamentul general, având 8 secunde avans față de Gaviria și 16 secunde față de Magnus Cort (Education First). Ackermann a obținut a 6-a sa victorie din acest sezon.

În primii kilometri ai etapei au fost multe atacuri până la stabilirea evadării definitive formată din Nicola Bagioli (Androni), Umberto Orsini (Bardiani), Marco Canola (Gazprom-Rusvelo) și Edoardo Zardini (Vini-Zabu) care a avut un avans de maxim 4 minute față de pluton. Pe singura ascensiune a zilei, Castellina Marittima, italianul Canola a fost prins de plutonul condus de Bora și UAE. La unicul sprint intermediar al zilei, evadarea îi mai conținea doar pe Orsini și Bagioli. Cu 25 de kilometri înainte de final, Orsini a încercat un nou atac, dar a fost prins de pluton după 190 de kilometri de evadare care i-a adus titlul de cel mai combativ rutier al zilei.

Mâine în Tirreno Adriatico va fi prima sosire în ascensiune (Saturnia – 2,3 kilometri cu pantă medie de 3,7 %) și etapa cea mai lungă (217 kilometri). Este un traseu care i se potrivește mai bine lui Gaviria decât lui Ackermann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.