Poză: A.S.O./Alex Broadway

Etapa a 11-a din Turul Franței a fost una de tranziție de 167,5 kilometri între Chatellaillon Plage și Poitiers. A fost o etapă liniștită în care victoria de etapă s-a decis într-un sprint masiv. Mathieu Ladagnous (Groupama FDJ) a fost singurul evadat al zilei, prins cu 40 kilometri înainte de final. Ion Izagirre (Astana) a abandonat din cauza unei fracturi de claviculă. La sprintul intermediar de la Les Grands Ajoncs câștigat de evadatul Ladagnous, Bennett a câștigat din nou puncte pentru clasamentul tricoului verde în fața lui Sagan, obținând locul 2 față de locul 4.

A fost cel mai strâns sprint din Turul Franței de până acum. Caleb Ewan a câștigat cu un avans minim față de Peter Sagan (Bora Hansgrohe), Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) și Wout van Aert (Jumbo Visma). Este a doua victorie pentru australianul Ewan în Turul Franței 2020 după cea de la Sisteron și a 5-a din cariera sa în Turul Franței.

Clasamentul general rămâne identic:
1 Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
2 Egan Bernal (INEOS Grenadiers) la 21 secunde
3 Guillaume Martin (Cofidis) la 28 secunde
4 Romain Bardet (AG2R La Mondiale) la 30 secunde
5 Nairo Quintana (Arkea Samsic) la 32 secunde
6 Rigoberto Uran (Education First) la 32 secunde
7 Tadej Pogacar (UAE Emirates) la 44 secunde
8 Adam Yates (Mitchelton Scott) la 1:02
9 Miguel Angel Lopez (Astana) la 1:15
10 Mikel Landa (Bahrian McLaren) la 1:42

Celelalte tricouri distinctive și-au păstrat liderii: Egan Bernal tricoul alb, Cosnefroy tricoul alb cu buline roșii, iar Bennett tricoul verde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.