Poză : Yuzuru Sunada

În etapa a 3-a din Tirreno Adriatico, Follonica – Saturnia, a fost prima sosire în ascensiune (Saturnia – 2,3 kilometri cu pantă medie de 3,7 %). Cea mai lungă etapă din ediția 2020 Tirreno Adriatico a avut 217 kilometri și a început foarte devreme la ora 12. Încă din primii kilometri ai etapei au avut loc numeroase atacuri. Evadarea principală a zilei a fost formată din: Hermann Persteiner (Bahrain-Mclaren), Alessandro Tonelli (Bardiani), Nathan Van Hoodydonck (CCC), Dimitri Claeys (Cofidis), Benjamin Thomas (Groupama FDJ), Matthew Holmes (Lotto Soudal), Pascal Eenkhoorn (Jumbo Visma) și Marco Frapporti (Vini Zabu).

Marele obstacol al zilei a fost Poggio Murella, supranumit și Muntele Piratului ca un omagiu pentru Marco Pantani. Până la prima din cele 2 ascensiuni ale zilei pe Poggio Murella, evadarea a rămas aceeași, dar pe pantele abruptele ale ascensiunii, francezul Benjamin Thomas s-a dovedit cel mai puternic cățărător și a rămas singur în fruntea cursei. Dar grupul urmăritor l-a prins pe coborâre cu 40 de kilometri înainte de final și până la urmă a fost primul rutier care a fost absorbit de pluton. Până pe a doua trecere pe Poggio Murella, Frapporti a plecat de lângă colegii săi de evadare. Pe aceeași ascensiune, canadianul Michael Woods (Education First) a plecat din pluton, a ajuns evadații și a pus câteva secunde față de ceilalți favoriți, distanță suficientă pentru obținerea victoriei în această etapă.

Woods (Education First) a obținut a 5-a victorie din carieră și prima din 2020, devenind primul canadian care câștigă o etapă în Tirreno Adriatico. Woods a câștigat cu o secundă în fața lui Rafal Majka și a obținut și tricoul de lider în clasamentul general. Pe coborârea de pe Poggio Murella, polonezul Majka l-a ajuns, dar nu a mai avut suficientă forță pentru a-l învinge la sprint. Podiumul a fost completat de Wilco Kelderman (Sunweb), rutier care a semnat din sezonul viitor cu Bora Hansgrohe, sosit la 20 de secunde de învingător într-un grup mai mare. Pe 4 a sosit Patrick Konrad (Bora Hansgrohe), iar pe 5 Aleksandr Vlasov (Astana).

Woods conduce clasamentul general din Tirreno cu 5 secunde în fața lui Majka după bonificațiile primite pentru victoria de etapă, podiumul fiind încheiat tot de Wilco Kelderman. Chris Froome este pe locul 112, la 18:32 față de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.