Foto LaPresse/Fabio Ferrari 10/03/2018 Foligno, Perugia (Italia) Sport Ciclismo Tirreno-Adriatico 2018 - edizione 53 - Tappa 4 - da Foligno a Sarnano Sassotetto (219 km) Nella foto: durante la gara. Photo LaPresse/Fabio Ferrari March 10, 2018 Foligno, Perugia (Italy) Sport Cycling Tirreno-Adriatico 2018 - editione 53 - Stage 4 - Foligno to Sarnano Sassotetto (136 miles) In the pic: during the race.

După 5 ore şi jumătate, Simon Yates, Mitchelton Scott team, se impune în etapa a cincea din Tirreno Adriatico cu un avans de 35 de secunde față de următorul plasat, Geraint Thomas şi de un minut față de Rafal Majka. Top ten a fost completat de Aleksandr Vlasov, Wilco Kelderman, James Knox, Fausto Masnada, Jai Hindley, Gianluca Brambilla şi Louis Meintjes.

Debutul etapei a avut loc în Norcia, în privincia Valnerina din centrul Italiei, urmând ca linia de finish să treacă prin Sarnano-Sassotetto, etapa a adunat nici mai mult, nici mai puțin de 202 km.

Profilul etapei a fost unul presărat cu segmente de cățărare cu pante medii de 5,2%, şi pantă maximă de 12%. Ultimul kilometru a fost parcurs în cățărare, cu pantă medie de 6-7%, pe alocuri cu segmente scurte cu pantă maximă de 10%. Şi etapa a patra a ediției din 2018 a inclus acelaşi finish cu Mikel Landa care l-a învins la sprintul final pe Rafal Majka şi George Bennet.

Clasamentul general arată în felul următor după etapa a cincea: tricoul albastru este preluat se Simon Yates, care trece pe locul 1, urmat de Rafal Majka, Bora Hansgrohe la 16 secunde şi Geraint Thomas,Team Ineos Grenadier la 39 de secunde.

Credit foto: LaPresse/Fabio Ferrari

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.