Acasă ȘTIRI Eduard Grosu câștigă etapa regină și generalul în Turul României

Eduard Grosu câștigă etapa regină și generalul în Turul României

0

Penultima etapă din Turul României ne-a dus pe spectaculosul Transfăgărășan. Deși putea fi un final de etapă grandios, cățărarea a fost pusă undeva spre mijlocul etapei. Marea surpriză a zilei a fost dată de faptul că Edi Grosu a rezistat lângă favoriții etapei. Campionul român a ajuns cu o întârziere de 1 minut și jumătate față de columbianul Vargas în vârful cățărării, dar pe coborâre s-a făcut o regrupare, formându-se un pluton de 14 rutieri. De menționat că Serghei Țvetcov l-a ajutat pe sprinterul român pe toată durata urcării.
Până la finalul etapei mai erau peste 70 de kilometri, în principal de coborâre, deci etapa putea să se încheie la un sprint redus sau după unele atacuri. Din acest grup de frunte nu s-au mai dat atacuri decisive, iar etapa s-a decis la un sprint redus. Emil Dima l-a lansat perfect pe Edi Grosu, care, reușește victoria de etapă și cel mai probabil victoria la general în Turul României.
Mâine, bătălia finală se va da pe un circuit în București. Etapa se va încheia probabil tot la sprint, fără a avea impact asupra Tricoului Galben.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version